Όταν ο Μπρετόν θέλησε να εκδιώξει τον Νταλί από τον κύκλο του σουρεαλισμού γιατί δεν ακολουθούσε πιστά το Μανιφέστο του, ο μέγας Νταλί του απάντησε]
"Η ζωγραφική είναι η ειλικρινέστερη των τεχνών. Δεν υπάρχει τρόπος να παραπλανήσει. Είναι είτε καλή είτε κακή."
Η μόνη διαφορά μου με έναν τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός."
"Η μόνη διαφορά μου με τους υπερρεαλιστές είναι πως εγώ είμαι υπερρεαλιστής."
"Στα έξι μου ήθελα να γίνω μάγειρας. Στα εφτά, Ναπολέων. Οι φιλοδοξίες μου δεν έπαψαν ποτέ να μεγαλώνουν." (Παρανοϊκο-κριτική)
"Το σημαντικό είναι να εξαπλώσετε την σύγχυση, όχι να την καταργήσετε."
"Το χειρότερο πράγμα είναι η ελευθερία. Η ελευθερία κάθε είδους είναι το χειρότερο για την δημιουργικότητα. Ο Νταλί πέρασε δύο μήνες σε φυλακή της Ισπανίας και αυτοί οι δύο μήνες ήταν οι πιο χαρούμενες στιγμές στη ζωή μου." (συνέντευξη του 1974 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Exposure το 1990)
Αρκετοι σουρεαλιστες καλλιτεχνες οπως ο Τζιοτσιο Ντε Κιρικο ,Χουαν Μιρό,επηρεασμενοι απο τους εκφραστικους τροπους του Νταντα'ι'σμου στηριζονται περισσοτερο στα ονειρα και στην τεχνικη του αυτοματισμου για να αντλησουν,εξιχνιασουν τις φαντασιωσεις τους απο το υποσυνειδητο.
Ο Σαλβαντορ Νταλι παρουσιαζετε πραγματικα παρανοικος οπως στο εργο
{Το Φαντασμα ενος προσωπου και μιας φρουτιερας στην παραλια}οπου φαινετε η περιτεχνη του τεχνικη
γεννηθηκε ως..
Salvador Felipe Jacinto Dali y Domenech
οταν ρωτηθηκε για τα ναρκωτικα, ειπε..
"I do not -DO- drugs! I -AM- drugs!"
The first man to compare the cheeks of a young woman to a rose was obviously a poet; the first to repeat it was possibly an idiot.
..με την ευκαιρια της εκθεσης, το επαναφερω :)
Ο Αλ Πατσίνο θα υποδυθεί τον Σαλβαντόρ Νταλί στην ταινία που ετοιμάζει το Χόλιγουντ για τη ζωή του Ισπανού σουρεαλιστή ζωγράφου.
Η ταινία θα αποτελεί μεταφορά του βιβλίου Ο Νταλί και εγώ του Βέλγου δημοσιογράφου και μυθιστοριογράφου Σταν Λωρισιέν, παλιού γείτονα του καλλιτέχνη στην κατοικία του στο Καντακές, στη βορειοανατολική Ισπανία.
Θα επικεντρωθεί κυρίως στα τελευταία χρόνια της ζωής του Νταλί, ο οποίος πέθανε το 1989 σε ηλικία 84 χρόνων.
Ο Αμερικανός Αλ Πατσίνο, 66 ετών, προτάθηκε οκτώ φορές για το βραβείο Όσκαρ και τιμήθηκε τελικά το 1993 με το αγαλματίδιο για την ερμηνεία του στην ταινία Άρωμα Γυναίκας.
[size=9]με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό[/size]