είσαι σε δίαιτα κ το βλέπεις μπροστά σου,θα πεις όχι??
είσαι μανιακός με τα γλυκά?αν θα μπορούσες να έχεις μόνο ένα ποιό θα ήταν?
λιγούρα λιγούρα?? ποιο προτιμάς?
το σφιχτό της μπουτάκι....
είμαι το αλμυρού εγώ, φυστίκι
Σάμαλι ;
Σοκολατα!!!Και παραγωγα!!!!
Γυριζει το ματι μου :P
Tha symfwnisw me ton heinrich.... eimai tou almurou kai egw...
alla ayti ti stigmi (paraskeui mesimeri.. mia wra prin sxolasw kai me tin kourasi olis tis evdomadas) den 8a elega oxi se ena profiterol ]
k oti exei na kanei me autin :roll:
Παράθεση από: "cooler"k oti exei na kanei me autin :roll:
emmm, tin sokolata ennoousa eeee :D
Τιραμισού....μμμμ :D
Trigwno Panoramatos :)
se mia ...mmm.... mousse....mmmmmm socola........mmmm..... ante na mazepso ta saliamou proi proi....kai kanoume kai diaita....Hmarton
Γλυκα δεν τρωω..
Το μονο που μ αρεσει ειναι το καζαν ντι μπι..
Και ειδικα απο Κομοτηνη.
[size=24][/size]ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΕΡΗΘΩ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΟΤΕ
Τελευταία έχω πάθει κάτι με τα σιροπιαστά
Χθές έφαγα λίγο ραβανί...μμμμ :P
για Εκμέκ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αχ θέλωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!! :pig:
Παράθεση από: "Jezebell"Σοκολατα!!!Και παραγωγα!!!!
Γυριζει το ματι μου :P
Συμφωνώ απόλυτα με την Σταυρούλα.......
[size=24]για ενα γλυκο μπορει και να πω ενα οχι....
για ενα σκοτς ον δε ροκς ομως....ΠΟΤΕ!!!!!![/size]
για το... νοστιμο ημαρ!
Σε αυτό το έδεσμα,θα βρεις πολλούς ομοτράπεζους
[quote user="cooler" post="167276"]
Παράθεση από: coolerk oti exei na kanei me autin :roll:
emmm, tin sokolata ennoousa eeee :D[/quote]
κι εγώ όταν μου ξεφεύγουν πάω να το σώσω :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:arrow: Ραβανί και εκμεκ
εμένα πρέπει να με ρωτήσετε το αντίθετο. :oops:
για το γλυκο πιοτο της αμαρτιας... :razz:
από τα χεράκια της kyrias, απέναντι από τον φοίνικα, τον Σείριο και τα νηστικά πετούμενα της γειτονιας ...Ελπίζω να ειναι χειροποίητο και με μεράκι :mricy:
Δεν λέω ποτέ μα ποτέ όχι σε ένα γλυκό χαμόγελο. :smile:
Τούρτα σοκολάτα!!! :grin:
Πειρασμός...
όταν λέμε για γλυκά , το παγωτό το αφήνουμε έξω ???
( νομίζω ναι.. είναι μόνο του μια σούπερ κατηγορία..)
συνεπώς .. αυτό τον καιρό .. τσηζζζζζζζζζζζζζζζ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
(berry .. cherry ... κόκκινα φρουτάκια να 'ναι !!! :razz: ) (http://www.a33.gr/files/images/6042/berry_cheesecake.jpg) (http://www.a33.gr/files/images/6042/cherry_cheesecake.jpg)
Όταν είμαι σε δίαιτα έχω απόλυτη πειθαρχία και δεν πρόκειται να φάω με τίποτα κάποιο γλυκό αλλά συνεχώς έρχεται στο μυαλό μία τούρτα σοκολάτας.....
kormos sokolatas.... miammmmm :p
Το απόλυτο γλυκό...
αυτό που με στέλνει στην κόλαση & με φέρνει πίσω...
[img align=left]https://lh3.googleusercontent.com/-99MpfxCCXnU/TYpZMEtIBuI/AAAAAAAAENs/m-49hI3e7DM/karydopita_myrodati.jpg[/img]
[img align=left]http://www.ikypros.com/assets/image/imageoriginal/karidopita.jpg[/img]
ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Και σε ποιον δεν αρέσει το φυσικό άρωμα βανίλιας;
Μέχρι πριν λίγο καιρό χρησιμοποιούσαμε την βανίλια που βρίσκαμε στο εμπόριο σχεδόν πάντα σε μορφή σκόνης συνήθως στα μικρά πλαστικά φυαλίδια για να προστατεύεται το άρωμά της. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή ουσιαστικά από την επεξεργασμένη μορφή της.
Τα μπαστουνάκια βανίλιας, η φυσική της μορφή εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Οι σπόροι της φυσικής βανίλιας δεν συγκρίνονται.
Το σπαστικό κυριολεκτικά είναι πως η τιμή της ακόμη και στα μεγάλα καταστήματα είναι μεγάλη. Έχω βρει μέχρι και 4.5 ευρώ ένα μπαστουνάκι και όχι σε καλή κατάσταση.
Προτείνω τον πρωινό καφέ με ζάχαρη που από πριν έχει δουλευτεί με τα χέρια με τους σπόρους βανίλιας. Ειδικά στο καφέ φίλτρου
Ακόμη και στα γλυκά, στην κρέμα του τσιζκέικ με αυτό τον τρόπο γίνετα πολύ καλύτερη! ( φέτος έφτιαξα για τις γιορτές ένα tuxedo cheesecake με το νεορκέζικο στυλ. Δεν συγκρίνεται..)
Με την τεχνική της γεωμετρίας γίνεται πολύ πολύ εύκολα η δαντέλα από σοκολάτα για το τελικό στόλισμα τριγύρω, που φαίνεται πολύπλοκη όπως και τα τριαντάφυλλα αλλά και σχεδόν όλα τα ζαχαρωτά και χρώματα, χωρίς κανένα έξοδο για διάφορα εργαλεία. Μόνο με τα χέρια και φυσικά χρωματισμένα και αρωματισμένα, χωρίς χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Τέλος πολύ εύκολα γίνεται και η υγρή βανίλια, δεν αξίζει τον κόπο η έτοιμη ακριβή εσάνς στα μπουκάλια. Τα βασικά συστατικά της είναι αλκοόλ και φυσική βανίλια, βότκα ή μπέρμπον, ότι υπάρχει στο σπίτι.
Αγορά βανίλιας για αρχή. Λύση απλή πρώτα το eBay,κατά προτίμηση το Αγγλικό, φθηνά μεταφορικά. 35 με 50 φρέσκα στικ βανίλιας δεν θα κοστίσουν πάνω από 9-10 ευρώ. Αργότερα, όποτε, δυο λόγια για εύκολους τρόπους για το τέλειο ντεκόρ ζαχαροπλαστικής.
Με μια μικρή έρευνα αγοράς.. Κάνω την αρχή (φυσικά υπάρχουν και πρώτες ύλες μπαχαρικών που δεν βρίσκεις στην Ελλάδα). http://www.ebay.co.uk/sch/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ssn=madagascan**vanilla**&rt=nc
http://www.woodlandbakeryblog.com/tuxedo-cheesecake/
Η βασική φιλοσοφία του. Όμως με λευκό γλάσο σοκολάτας εξωτερικά, πιο ελαφρές σε λιπαρά κρέμες, εναλλακτική ζάχαρη και άλλη διακόσμηση.
Όταν αυτοσχεδιάζεις η κουζίνα γίνεται πιο διασκεδαστική. Και του χρόνου πάλι ...:-) :-P
Μία πρόταση διακόσμησης. Αυτές οι τεχνικές γίνονται και με απλή σοκολάτα γάλακτος, μαύρη κατά προτίμηση, και λευκή
http://youtu.be/L-RM7JyToew
στην παρουσα φαση δεν θα κανω ιδιαιτερες διακρισεις...
kyria έλα να σε τρατάρω. Απ' τα χεράκια μου!!!
(http://a33.gr/files/images/715/kormos.jpg)
Από τα αγαπημένες παιδικές γλυκές αναμνήσεις το μωσαϊκο ή όπως το λέγαμε τότε, παγωμένη. Αλλά πολύ μαργαρίνη τρώγαμε τότε..
Τελικά το αγαπημένο γλυκό είναι αυτό που τρως ή φτιάχνεις με την καλύτερη παρέα ή φτιάχνεται για να χαριστεί σε κάποιους που δεν έχουν την δυνατότητα, είτε για φιλανθρωπικούς σκοπούς και έσοδα.
Το καλύτερο δώρο πλεγμένο με φαντασία, χειροποίητο, αγνό.
Τα καλύτερα όντως παν κέικ. Αμερικανιά αλλά κάτι ξέρουν. Το γράφω για ευκολία ώστε να μην ψάχνει κανείς. Η αρχική επιλογή ήταν της κόρης μου.
http://m.youtube.com/watch?v=soByLvI6SSY
Για 40 περίπου μεσαία παν κεικ.
450 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
3 αυγά. Αν θέλει κάποιος αφαιρεί 1,2 κρόκους.
470 ml ή γρ γάλα
170 γρ ζάχαρη. Η κρυσταλική αναφέρεται στο βίντεο,
με την διαφορά πως περνάει από τον μύλο μπαχαρικών, κάτι ανάμεσα σε κρυσταλική και άχνη.
Αυτό γίνεται για την καλύτερη ομογενοποίηση των υλικών.
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.
Καλύτερα τα αυγά να έχουν μείνει εκτός ψυγείου από πριν, βανίλια προαιρετικά. Η αναλογία της στέβιας με την ζάχαρη είναι περίπου 1
προς 10.
Δεν περιέχει βούτυρο, προαιρετικά 1 κουταλιά δίνει πιο ελαστικό υλικό και δεν κολάει καθόλου στο αντικολητικό. Φτιάχνονται χωρίς βούτυρο στο τηγάνι, δίνουν όμορφο άρωμα. Ελάχιστο φυσικό μέλι για συμπλήρωμα σαν πρόταση.