a33.gr
Γεύσεις & Φαντασία => Μαγειρική, Κουζίνα, Γεύσεις => Ορεκτικά - Σαλάτες => Μήνυμα ξεκίνησε από: voliwtisa στις Νοεμβρίου 27, 2006, 05:06:29 ΜΜ
Προσθέτουμε στο τηγάνισμα ένα μικρό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα ή σε ροδέλες.
Οι πατάτες παίρνουν μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα.
πατάτες με τη φλούδα ]
όπως το λες joking μου θύμισες έναν τρόπο που κάνουν οι άγγλοι τις πατάτες φούρνου:
κατά προτίμηση new baby potatoes (μικρές στρογγυλές πατάτες) ή και κανονικές, καθαρισμένες και κομμένες.
τις πετάμε στο βραστό νερό για πέντε λεπτά το πολύ, ίσα να μαλακώσουν απ'έξω. βγάζουμε, στραγγίζουμε, και τις βάζουμε σε ταψί. περιχύνουμε με λάδι και μυρωδικά και τις κουνάμε καλά καλά να πάει το λάδι παντού. ψήνουμε κανονικά στο φούρνο μέχρι να γίνουν.
έχοντας μαλακώσει οι πατάτες από το μερικό βρασμό, 'φθείρονται' απ'έξω όπως τις κουνάμε, και κάνουν μια καταπληκτική κρούστα.
Πατάτες
Πριν καθαρίσουμε τις πατάτες πρέπει πάντα να τις πλένουμε, ώστε να μην γεμίζουν χώμα την ώρα που τις κόβουμε.
Αφού κοπούν σε κομμάτια δεν πρέπει να ξαναπλυθούν γιατί έτσι χάνεται το άμυλο, που τις προστατεύει κατά το τηγάνισμα.
Με τον τρόπο αυτό οι τηγανιτές πατάτες γίνονται πιο ελαφρές και δεν δημιουργούν χοληστερίνη.
Εγω τις αλατιζω και τις τυλιγω σε μια πετσετα πριν κολυμπισουν στο λαδι..
και γουσταρω μονο ελαιολαδο..
Πω πω η πρωτη τηγανια που βγαινει σε φρεσκο ελαιολαδο ειναι ολα τα λεφτα.. :drunken: