a33.gr
ΑΡΘΡΑ - NEWS => Εναλλακτικά - Μεταφυσικά - Αστρολογία => Μήνυμα ξεκίνησε από: Teo στις Ιουνίου 16, 2004, 04:38:50 ΜΜ
Με ένα αμφίβιο αυτοκίνητο, ονόματι Aquada, ο ιδιοκτήτης της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον, γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας του ομίλου του. Μετά το γύρο του κόσμου με αερόστατο, ο εκκεντρικός μεγιστάνας του πλούτου σκέφτηκε να διασχίσει με το Aquada το στενό της Μάγχης. Κατάφερε, μάλιστα, να συντρίψει και το ρεκόρ, που κατείχαν δύο Γάλλοι από τη δεκαετία του ’60, αφού διέσχισε το βρετανικό κανάλι μέσα σε μία ώρα, σαράντα λεπτά και έξι δευτερόλεπτα! Ως έτερος Τζέιμς Μποντ, ο κ. Μπράνσον ευχαριστήθηκε με τη νέα του περιπέτεια, αν και παραπονέθηκε λίγο για το βρεγμένο του κοστούμι.
"Σκίζει" τα κύματα
Εξωτερικά, το Aquada μοιάζει με όλα τα άλλα roadster, που κυκλοφορούν στους δρόμους ολόκληρου του κόσμου.
Ωστόσο, με το πάτημα ενός κουμπιού και μέσα σε 7 δευτερόλεπτα, το σπορ αυτοκίνητο μετατρέπεται σε… ταχύπλοο!
Το αμφίβιο όχημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού καίει αμόλυβδη βενζίνη, ενώ κάτω από το καπό του "αναστενάζει" μια μηχανή με 175 "αφηνιασμένα" άλογα. Η ταχύτητα του Aquada μπορεί να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα στη στεριά και τα 30 χιλιόμετρα ανά ώρα στο νερό.
Για την κατασκευή του χρειάστηκαν εβδομήντα μηχανικοί και σχεδιαστές και σκληρή δουλειά επτά ολόκληρων χρόνων, προκειμένου το όχημα να μπορέσει να βγει στην αγορά.
Το ταξίδι του Κροίσου
Με τη συνοδεία των κατασκευαστών, αρκετών δημοσιογράφων σε παραπλέοντα σκάφη και ενός airbus της Virgin, ο κ. Μπράνσον έκανε τη βόλτα του. Μετά το ταξίδι εμφανίστηκε ικανοποιημένος, αν και παραπονέθηκε για κάποια "κακά" πλοία, που τον μούσκεψαν με τα κύματά τους.
"Είχε πλάκα. Μερικά κύματα από περαστικά πλοία μας έκαναν μούσκεμα. Δεν ήταν το καλύτερο κοστούμι του κόσμου, αλλά είχε πλάκα", δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Virgin στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν.
Κι αν τώρα που μάθατε τα νέα θέλετε να αποκτήσετε το Aquada για να κόβετε βόλτες στους ελληνικούς δρόμους και τις παραλίες, ξανασκεφθείτε το: το κόστος του αγγίζει τις 271.000 ευρώ, ποσό μάλλον αποτρεπτικό για τους επίδοξους Τζέιμς Μποντ!