Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Μηνύματα - Lady D

#1
Διεθνής Κουζίνα / Μαροκινό Ταζίν
Μαΐου 03, 2010, 08:56:10 ΠΜ
Υλικά
200 γραμ. μοσχάρι φιλέτο
1 κούπα τσαγιού Αράβικο κους-κους
50 γραμ. λευκό κρασί
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά τσίλι
4 βερίκοκα
4 δαμάσκηνα
αλάτι, πιπέρι
κόλιανδρο
σαφράν
ελαιόλαδο
20 γραμ. βούτυρο
λίγο γιαούρτι
50 γραμ. σάλτσα ντομάτα

Τρόπος παρασκευής
Σε ένα τηγάνι, σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το φιλέτο, που έχουμε κόψει σε λεπτές μακρόστενες φέτες.
Μόλις ροδοκοκκινίσει το κρέας, προσθέτουμε τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, το τσίλι, και την πράσινη πιπεριά.
Όταν πάρουν χρώμα, τα σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε το φαγητό να τραβήξει τα υγρά του.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο.
Στη συνέχεια, το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι ετοιμάζουμε το κους-κους.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, στο ελαιόλαδό και μόλις πάρει χρώμα το σβήνουμε με κρασί.
Προσθέτουμε το κους-κους, 2 κούπες νερό, το σαφράν και τα αφήνουμε να βράσουν.
Μόλις πιει τα υγρά του βάζουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο βούτυρο για να γυαλίζει.
Τέλος, αφού έχει ψηθεί το κρέας, σερβίρουμε βάζοντας το κους-κους στην μέση και τα φιλετάκια πάνω του.
Γαρνίρουμε με λίγη ντομάτα και λίγο γιαούρτι.

καλή επιτυχία!
#2
Υλικά
500 ml κρέμα γάλακτος
250 ml φρέσκο γάλα πλήρες
2 γεμάτες κ.σ. κακάο
150 γρ. σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα σε κομματάκια
ξύσμα απο 3 πορτοκάλια (ακέρωτα)
175 γρ. καστανή ζάχαρη
5 μεγάλους κρόκους αυγών
μια πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε λίγη ώρα στο μουλτι τη ζάχαρη με το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη μισή ποσότητα κρέμας γάλακτος
και οταν έχει ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κακάο.
Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για να διαλυθεί το κακάο,
αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε απο τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να λυώσει και ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ (κατα προτίμηση όχι πλαστικό) και απο πάνω τοποθετούμε ένα σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το αλάτι στο ίδιο κατσαρολάκι.
Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε τους κρόκους αυγών.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά μερικές κουταλιές απο το ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα
και στη συνέχεια ριχνουμε τα αυγά μέσα στο υπόλοιπο γάλα.
Με μια ξύλινη κουτάλα με επίπεδη άκρη, ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά,
ξύνοντας με την άκρη της κουτάλας τον πάτο,
μέχρι να νοιώσουμε οτι αρχίζει να πήζει το μίγμα και ελαφρώς κολλάει στον πάτο.
Προσοχή, δε θέλουμε να βράσει!
Περιχύνουμε το μείγμα πάνω απο το σουρωτήρι στο μπωλ με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε .
Αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε σε δοχείο με καπάκι
το κλείνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά.

καλή επιτυχία!
#3
Υλικά
500 γραμ. ζωική κρέμα γάλακτος, κρύα ψυγείου
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος, θερμοκρασίας δωματίου
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο, κρύο ψυγείου
100 γραμ. φρέσκο γάλα, κρύο ψυγείου
Λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο
2 με 3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο (προαιρετικά για καλύτερο χρώμα)
Το ξύσμα 3 μέτριων πορτοκαλιών
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
το χυμό 1 πορτοκαλιού

Τρόπος Παρασκευής
Παίρνουμε το ξύσμα από τα 3 πορτοκάλια τα βάζουμε σε ένα μπολάκι
και προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά,
θα λιώσει η ζάχαρη και θα γίνει σαν σιρόπι. Ανακατεύουμε με το χυμό του ενός πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τις κρέμες γάλακτος, το ζαχαρούχο, και το φρέσκο γάλα.
Κτυπάμε για τουλάχιστον 15 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα, (στην αρχή χαμηλά για να μην πεταχτούν τα υλικά)
να γίνει μια αφράτη και πηχτή κρέμα.
Κατόπιν ρίχνουμε το μίγμα με το πορτοκάλι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και κτυπάμε για 2 λεπτά να ανακατευθούν τα υλικά.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες και το ξανακτυπάμε για 5 λεπτά ανά μια ώρα για άλλες 2 φορές για να γίνει αφράτο.
Όσο πιο πολλές φορές το κτυπάμε, τόσο πιο αφράτο γίνετε το παγωτό.

Μικρά Μυστικά
Υπάρχει και 2ος τρόπος για γεύση πορτοκαλιού:
Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε μια πολύ λεπτή φλούδα από τα 2 πορτοκάλια,
να μην πάρουμε πολύ από το άσπρο μέσα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 100 γραμ. νερό, 50 γραμ. ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Τα βράζουμε λίγα λεπτά να δέσει όπως το σιρόπι του γλυκού κουταλιού, και λίγο πάρα πάνω.
Το αφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε το χυμό από το ένα πορτοκάλι και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

καλή επιτυχία
#4
Θαλασσινά / Σολωμός .. γκιούλμπασι !!!
Ιουνίου 01, 2010, 11:38:18 ΠΜ
Υλικά (για δύο)
2 φέτες σολωμού
1 ντομάτα
1 πιπεριά
1 ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
2-3 κλωνάρια μαϊντανού

Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε δύο κομμάτια λαδόκολλας και δύο κομμάτια αλουμινόχαρτου,
στα οποία θα κλείσουμε το σολωμό μας.
Κόβουμε τη ντομάτα και το ξερό κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες,
ενώ το φρέσκο κρεμμύδι και τις πιπεριές τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε το ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, από πάνω τη μία λαδόκολλα
και από πάνω ξεκινάμε το "χτίσιμο".
Τοποθετούμε 1 φέτα ντομάτα, από πάνω τις 2 φέτες κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Από πάνω τους βάζουμε τη μία φέτα σολωμό που την έχουμε αλατίσει ελαφρά
και της έχουμε ρίξει λίγη ακόμα ρίγανη.
Τελειώνουμε το χτίσιμο με μια ακόμα φέτα ντομάτας από πάνω, φρέσκο κρεμμυδάκι και πιπεριά.
Πριν κλείσουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο σφιχτά, σαν μπουκάκι,
ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τη δεύτερη φέτα σολωμού.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα (εξαρτάται από το φούρνο και το μέγεθος της φέτας) στους 200.
Σερβίρουμε τα πουγκάκια μας ανοιχτά,
προσθέτοντας λίγο φρέσκο ελαιόλαδο, πιπέρι, μαϊντανό και επιπλέον λεμόνι, κατά βούληση.

Μικρά μυστικά
Καλό είναι να μην ανοιγοκλείνουμε τα πουγκάκια μας πολλές φορές για να ελέγξουμε το ψήσιμό τους,
γιατί έτσι χάνουν υγρα και τους ατμούς τους.
Συνοδεύεται άψογα με φρέσκια σαλάτα εποχής.
#5
Κρέμες - Παγωτά / Παγωτό καρπούζι
Μαΐου 08, 2010, 11:01:04 ΠΜ
Υλικά
1/2 του κιλου τη σάρκα του καρπουζιού
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αυγών
1/4 του κιλού ζάχαρη
1/2 κιλό γάλα βρασμένο
100 γραμμ. κουβερτούρα
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές τριμμένα φιστίκια αιγινης

Τρόπος παρασκευής
Πολτόποιουμε στο μπλέντερ την κρέμα γαλάκτος με το καρπούζι.
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να γίνουν αφράτα,
ρίχνουμε το γάλα και τα βάζουμε σε μπεν - μαρι τ' ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα,
την αφήνουμε να κρυωσει ανακατεύοντας την να μην πιάσει κρούστα.
Προσθέτουμε το καρπούζι με την κρέμα γάλακτος, την κανελα την κουβερτουρα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε το μειγμα με φιστυκια και το βάζουμε στην καταψυξη να κρυωσει.

καλή επιτυχία!
#6
Υλικά
500 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό 10%
1 ζαχαρούχο γάλα
1 συσκευασία ερμόλ
1 Φλυτζάνι του τσαγιού γλυκό βύσσινο

Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε στο μίξερ το κρύο ζαχαρούχο με την κρύα κρέμμα ερμολ καλά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθεί με την κρέμμα
Προσθέτουμε το βύσσινο και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Βάζουμε σε μεταλικό μπολ και καταψύχουμε.
Σερβίρουμε με σιρόπι βύσσινο.

Μικρά Μυστικά
Κανα - δυο φορές, μέχρι να παγώσει τελείως το παγωτό, ανακατεύουμε το μείγμα για να γίνει πιο αφράτο.

καλή επιτυχία
#7
Κρέμες - Παγωτά / Παγωτό Κάστανο
Μαΐου 10, 2010, 10:55:47 ΠΜ
Υλικά
1 βαζάκι Κρέμα απο Κάστανα Bonne Mamman
2 κουτιά φυτική σαντιγύ (στο τενεκεδακι)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ποτηράκι του λικέρ cherry ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας
1 φλυτζανάκι του καφέ σιρόπι καραμέλλα (από τα γνωστά που κυκλοφορούν στο εμπόριο για γαρνίρισμα)
1 κούπα τριμμένους ξηρούς καρπούς (εγώ βάζω φουντούκι και αμύγδαλο)
Σταγόνες σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής
Η εκτέλεση είναι εξαιρετικά απλή. Χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ
σε μπωλ που κουμπώνει με καπάκι, όλα τα υλικά εκτός απο τα ξηροκάρπια και τις σταγόνες σοκολάτας.
Αυτα τα ρίχνουμε στο τέλος και αναδεύουμε απαλά για να πάνε παντού.
Βάζουμε στη συνέχεια το -σκεπασμένο- μπωλ στον καταψύκτη. Σε 3-4 ώρες ειναι έτοιμο.
Αν το αφήσουμε περισσοτερο σφίγγει κι άλλο, αλλά σε καμμιά περιπτωση δεν σκληραίνει.
Παραμένει αφράτο και χωρίς κρυσταλλάκια. Και δεν χρειάζεται ανακάτεμμα ξανά αφού το βάλουμε να παγώσει.

καλή επιτυχία
#8
Cafe /
Μάρτιος 15, 2008, 01:18:54 ΜΜ
αν έρθεις .. θα φάμε μαζί όπως κάποτε ...
αν όμως δε φέρεις γλυκάκι ...
θα φάω κι εσένα !!!
#9
Χιούμορ /
Μάρτιος 15, 2008, 01:13:14 ΜΜ
Ανδρόγυνο κάθεται στον καναπέ...
Ο άνδρας ρωτά τη σύζυγο:
- Πάω στοίχημα πως δεν μπορείς να μου πεις μια φράση
που να με κάνει ταυτόχρονα ευτυχισμένο και δυστυχισμένο!
Και η γυναίκα:
- Την έχεις μεγαλύτερη από τον υδραυλικό...
#10
Σχέσεις /
Μάρτιος 15, 2008, 12:57:13 ΜΜ
Εμένα μου έτυχε ακριβώς αυτό ...
γιατί λέει .. από κοντά .. δε μπορούσε να μου το πει ...
τον επιρρέαζει η μορφή μου .. η οντότητά μου ...
τι να πεις ?? ο καθένας .. όπως μπορεί ...

εγώ απλά είπα από μέσα μου "ααα καλάαααα"
ο καθέ ένας μας έχει τις δικές του δυνάμεις να υποστηρίξουν τις πράξεις του...
.. και προσπαθώ να ξεχάσω ότι τον αγαπούσα και να προχωρήσω κάπως ...
#11
Cafe /
Μάρτιος 15, 2008, 12:49:39 ΜΜ
Είσαι Η Πιο Γλυκιά Μου Σκέψη ...
#12
Παιχνίδια λέξεων /
Φεβρουαρίου 19, 2008, 10:57:42 ΜΜ
Αυτός ο άνθρωπος αυτός
ήταν ο άλλος μου εαυτός
ήταν το άλλο το μισό από το κορμί μου
αυτός ο άνθρωπος αυτός
ήταν ο άλλος μου εαυτός...
#13
Cafe /
Φεβρουαρίου 19, 2008, 10:39:29 ΜΜ
Ω τεμπελιά πως θα 'θελα
τραγούδια να σου γράφω
να σε υμνώ αδιάκοπα
κάθε στιγμή και ώρα
μα τεμπελιά, συγχώρα με
αλλά ... βαριέμαι τώρα ...
#14
Παιχνίδια λέξεων /
Φεβρουαρίου 19, 2008, 10:08:03 ΜΜ
φοβάται όταν είναι μόνη. (τελεία. απίστευτο εεε?)

ο/η επόμενος/η έχει απλώσει τεράστιο χαμόγελο ...
#15
Παιχνίδια λέξεων /
Φεβρουαρίου 19, 2008, 10:05:06 ΜΜ
να δώσω ένα ξαφνικό φιλί
(χωρίς εξηγήσεις.. ) :oops: