Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 422
  • Total: 422

Coffeeway...

Ξεκίνησε από Atma, Ιουλίου 02, 2005, 12:01:09 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Atma

Coffee Rumba

Χτυπήστε στο μπλέντερ 400ml κρύο καφέ Iced Blend με 300ml μόκα παγωτό 3-4 κουταλίες της σούπας ρούμι και ζάχαρη της αρεσκείας σας. Το σερβίρετε αμέσως ραντισμένο με τριμμένους ξηρούς καρπούς.


Cafe Alexander

Pίξτε 600ml πολύ δυνατό κρύο καφέ Iced Blend μέσα στο μπλέντερ με 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 150ml κρέμα, 3 κουταλιές της σούπας μπράντυ και 3 κουταλιές της σούπας Creme de Cacao. Προσθέστε περίπου 6 παγάκια και χτυπήστε το μέχρι να κάνει κρέμα.

Καπουτσίνο

1/3 εσπρέσο, 1/3 ζεστό γάλα και 1/3 αφρός γάλακτος και έχετε τον καφέ που προτιμά το 90% των Iταλών. Όλη η δυσκολία έγκειται στην προετοιμασία του γάλακτος. Προτιμάτε γάλα με 2% λιπαρά για να μην καλύπτει τη γεύση του καφέ. Eπίσης να είναι κρύο, γιατί με τον ατμό κάνει καλύτερο αφρό, που διατηρείται και για περισσότερη ώρα. Tο γάλα πρέπει να φτάσει στους 70-80°C και όχι στο σημείο βρασμού, επειδή τότε αλλοιώνεται η γεύση του

Atma

Καπουτσίνο Ρουαγιάλ

Αντικαθιστάτε τον αφρό γάλακτος με σαντιγί
 και συνοδεύετε τον καφέ με πολύ λεπτά μπισκότα.

Καφέ Μόκα

1/3 εσπρέσο, 1/3 ζεστή σοκολάτα,
 1/3 αφρό γάλακτος τα οποία προσθέτετε στο φλιτζάνι
με αυτή την συγκεκριμένη σειρά.
Γαρνίρετε με κανέλα ή κακάο σκόνη.

Μούς Καφέ

200ml δυνατού καφέ, 75g ψιλοκομμένο αμύγδαλο,
 150g ζάχαρη, 1 μικρό κουτάκι γάλα συμπυκνωμένο, 4 αυγά
Βάζετε τον καφέ και την ζάχαρη
 και ψήνετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν ένα πηκτό σιρόπι. Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών και τους προσθέτετε στο σιρόπι κτυπώντας τα με δύναμη.

Το επανατοποθετούμε στη φωτιά "σε μπεν μαρι" ανακατεύοντας για να φουσκώσει η κρέμα. Βγάζουμε απο τη φωτιά το μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα.
Μετά προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα, τα αμύγδαλα και τα ασπράδια των αυγών καλά κτυπημένα.
 Μοιράζουμε την κρέμα σε κούπες και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρουμε.

Atma

Kahlua Irish Coffee

Αναμίξτε Kahlua, ιρλανδέζικο ουίσκι και Antigua Γουατεμάλας,
 ένα κλασικό καφέ φίλτρου με γεμάτη γεύση,
και στολίστε με κρέμα σαντιγί.

Calypso Coffee

Προσθέστε Kahlua στον Colombian Supremo,
τον καλύτερο καφέ της Κολομβίας, έναν καφέ ελαφρά πικάντικο με έντονο άρωμα,
 που πίνεται ευχάριστα όλη μέρα και απολαύστε τον, προσθέτοντας μία στρώση κρέμα γάλακτος.


Kahlua Spanish Coffee

Προσθέστε λίγες σταγόνες Kahlua
και μπράντι σε μια κούπα καφέ φίλτρου Altura Μεξικού, έναν καφέ με ευχάριστο άρωμα και ήπια γεύση,
και καλύψτε με αφρόγαλα.
Μπορείτε να ανακατέψετε με ένα ξυλάκι κανέλας.

Kahlua Iced Coffee
Ρίξτε Kahlua σε κρύο καφέ φίλτρου Iced Blend,
 ένα ειδικό χαρμάνι κλασικού καφέ φίλτρου
που πίνεται παγωμένο, σε ψηλό ποτήρι με πάγο.
 Αν επιθυμείτε προσθέστε μια κουταλιά αφρόγαλα.

pixie

[quote user="Atma" post="41678"]Καπουτσίνο

1/3 εσπρέσο, 1/3 ζεστό γάλα και 1/3 αφρός γάλακτος και έχετε τον καφέ που προτιμά το 90% των Iταλών. Όλη η δυσκολία έγκειται στην προετοιμασία του γάλακτος. Προτιμάτε γάλα με 2% λιπαρά για να μην καλύπτει τη γεύση του καφέ. Eπίσης να είναι κρύο, γιατί με τον ατμό κάνει καλύτερο αφρό, που διατηρείται και για περισσότερη ώρα. Tο γάλα πρέπει να φτάσει στους 70-80°C και όχι στο σημείο βρασμού, επειδή τότε αλλοιώνεται η γεύση του[/quote]


Πειραματίστηκα αρκετές φορές με τον αφρό που μπαίνει στον καπουτσίνο και τελικά κατέληξα στο εξής]Βάζω λίγο γάλα (βλάχας) σε ένα ποτήρι και το χτυπάω για λίγο με μιξεράκι του φραπέ, μετά το βάζω στο μικροκυμάτων και περιμένω να ζεσταθεί ενώ παράλληλα φουσκώνει, περίπου 20 δευτερόλεπτα στα 850.[/b]

Γίνεται σαν κρέμα...

pixie

Παραδοσιακή ιταλική συνταγή Εspresso


Θα χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν το φλυτζανάκι του espresso, το οποίο θα τοποθετήσουμε κάτω απο την έξοδο του φίλτρου.

Στο φίλτρο θα βάλουμε 12 γρ. καφέ (καλά "πατικωμένο") για την παρασκευή 30 ml Espresso.

Στο δοχείο νερού της μηχανής ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό (250ml). Ο λόγος που ρίχνουμε παραπάνω νερό είναι για να "προστατέψουμε" το καϊμάκι από την ανεπιθύμητη εκτόνωση του ατμού που θα γινόταν αν βάζαμε μικρότερη ποσότητα.

Ανάβουμε τον διακόπτη και απολαμβάνουμε τον Espresso μας να γίνεται και την παχιά κρέμα να "σχηματίζεται" περίπου στην μέση του φλυτζανιού όπου και κλείνουμε τον διακόπτη.

Τον απολαμβάνουμε με ένα μπισκοτάκι βουτύρου κι ένα ποτήρι παγωμένο νερό.

422 Επισκέπτες, 0 Χρήστες