Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 421
  • Total: 422
  • Leon

Ροφήματα Σοκολάτας

Ξεκίνησε από ChEf, Φεβρουαρίου 11, 2010, 08:59:30 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf




Σύμφωνα με έρευνες Αμερικανών χημικών τροφίμων, το ρόφημα κακάο περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα προστατευτικών αντιοξειδωτικών ουσιών από ό,τι ίσες ποσότητες πράσινου τσαγιού ή κόκκινου κρασιού.

Οι ουσίες αυτές εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες, δραστικές μορφές οξυγόνου που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα, και προστατεύουν έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση γενικότερα.

Ο Δρ Τσανγκ Γιονγκ Λι και οι συνεργάτες του στο τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Κορνέλ στη Νέα Υόρκη συνέκριναν το κακάο, το τσάι και το κρασί σε όμοιες ποσότητες και συνθήκες.

Αναλύθηκε ρόφημα σοκολάτας που περιείχε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και δύο κουταλιές της σούπας σκόνης κακάο, ένα φλίτζάνι ζεστό νερό που περιείχε ένα τυπικό φακελάκι πράσινου τσαγιού, ένα όμοιο φλιτζάνι μαύρο τσάι, και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Η συγκέντρωση των αντιοξειδωτικών στη ζεστή σοκολάτα ήταν σχεδόν διπλάσια από ό,τι στο κόκκινο κρασί, δύο έως τρεις φορές υψηλότερη από ό,τι στο πράσινο τσάι και τέσερις έως πέντε φορές η συγκέντρωση στο μαύρο τσάι.

Οι ερευνητές σημειώνουν μάλιστα ότι η ζεστή σοκολάτα είναι πιο υγιεινή από το κρύο ρόφημα, καθώς απελευθερώνει μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών. Η στερεή σοκολάτα περιέχει μεν τα αντιοξειδωτικά του κακάο, αλλά έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και κορεσμένα λίπη.
 
 
Από το vita

421 Επισκέπτες, 1 Χρήστης