Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 252
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 268
  • Total: 269
  • Leon

Πράσινη σαλάτα με ποικιλία λαχανικών

Ξεκίνησε από ChEf, Φεβρουαρίου 12, 2010, 10:56:14 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Υλικά
 
1 πράσινη σαλάτα
250 γρ. αρακάς καθαρισμένος
½ κιλό φασολάκια φρέσκα
μερικές φουντίτσες μπρόκολο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγη ρίγανη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
 
Πλένουμε και βράζουμε ξεχωριστά όλα τα λαχανικά, εκτός από τα φύλλα σαλάτας. Μόλις βράσουν, τα περνάμε από κρύο νερό για να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Κόβουμε τα φασολάκια και τα μπιζέλια σε 2-3 κομμάτια. Χωρίζουμε το μπρόκολο σε φουντίτσες. Στρώνουμε σε μια σαλατιέρα γύρω γύρω τα φύλλα της σαλάτας και στη μέση ρίχνουμε όλα τα βρασμένα λαχανικά, ανακατεμένα και τα πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένο μαϊντανό. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξίδι μπαλσάμικο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και με αυτή τη σάλτσα περιχύνουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Το μυστικό! Μπορούμε να διανθίσουμε τη σαλάτα μας και με άλλα λαχανικά, όπως πιπεριές σε διάφορα χρώματα ή μανιτάρια φρέσκα. Επίσης, στο ντρέσινγκ μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, για πιο αρωματική γεύση.

268 Επισκέπτες, 1 Χρήστης