Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 422
  • Total: 422

Γρανίτα με βατόμουρα

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 28, 2007, 08:43:14 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Γρανίτα με βατόμουρα

Υλικά
450 γρ. βατόμουρα
Τον χυμό 1 λεμονιού
175 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας λικέρcreme de cassis
 

Ετοιμασία
Πλένουμε τα βατόμουρα, τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν ένας σφιχτός πουρές.
Περνάμε τον πουρέ από λεπτό σουρωτήρι ώστε να αφαιρεθούν τα φλούδια και τα κουκούτσια από τα βατόμουρα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε τον πουρέ των φρούτων, το λεμόνι και το λικέρ.
Ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες (μέχρι να κρυώσει).
Μετά το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη (χωρίς να το σκεπάσουμε) για 4 ώρες περίπου.
Οταν παγώσει καλά, βγάζουμε το μίγμα από την κατάψυξη, το σπάμε σε χοντρά κομμάτια, το βάζουμε στο μίξερ και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Βάζουμε πάλι το μίγμα μας στην μεταλλική φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες (χωρίς καπάκι).

422 Επισκέπτες, 0 Χρήστες