Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 361
  • Total: 362
  • Leon

Μους με Γιαούρτι

Ξεκίνησε από papi, Μαΐου 29, 2007, 09:00:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

papi

Συστατικά:  
  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι 0% λιπαρά
  • 12 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 κουταλιές εσάνς καφέ
  • 2 κουταλιές λικέρ της επιλογής μας
  • ξύσμα κουβερτούρας
Οδηγίες:  

Σπάζω σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα βάζω σε ένα μπολ. Σε 1/2 φλυτζάνι κρύο νερό προσθέτω 1 κουταλιά εσάνς καφέ και το λικέρ. Το ρίχνω πάνω στα μπισκότα.

Στη συνέχεια μοιράζω τα 2/3 του γιαουρτιού στο μπολ. Από το 1/3 του γιαουρτιού που μένει κρατάω 2 κουταλιές. Στο υπόλοιπο προσθέτω την εσάνς του καφέ και το ρίχνω στο μπολ.

Προσθέτω τις δύο κουταλιές γιαούρτι που έχω κρατήσει, πάνω στο "χρωματιστό" γιαούρτι. Με την άκρη ενός μαχαιριού ανακατεύω ελαφρά ώστε να αναμειχθούν λίγο τα γιαούρτια.

Γαρνίρω με το ξύσμα της κουβερτούρας. Μπορώ να το σερβίρω αμέσως. Προτιμότερο όμως είναι να το αφήσω 1-2 ώρες στο ψυγείο.

361 Επισκέπτες, 1 Χρήστης