Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 246
  • Total: 246

Το μπισκοτογλυκό των παιδικών μας χρόνων![Κορμός]

Ξεκίνησε από pixie, Φεβρουαρίου 07, 2010, 09:08:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

ΚΟΡΜΟΣ

 


Χρειαζόμαστε:

1,5 κουτί μπισκότα Μιράντα
2 σοκολάτες γάλακτος των 100 γρ, η κάθε μία.
250 γρ. βιτάμ μαλακό
1 ζαχαρούχο γάλα
3 σφηνάκια baileys
150 γρ. καρύδα

Εκτέλεση:

Λιώνουμε στο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί την σοκολάτα και το βιτάμ.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το baileys.Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Τελευταία ρίχνουμε την καρύδα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Βάζουμε στο ψυγείο...

ChEf

Υλικά:


2 πακέτα μπισκότα μιράντα ή πτι μπερ
1 1/2 κούπα γάλα
1 κυπελάκι βιτάμ σόφτ
4 φλυτζάνια καλά κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
1 φλιτζανάκι μικρό του καφέ γάλα εβαπορέ ή( αν καταναλωθεί από μεγάλους ένα ποτηράκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας)
1/2 κούπα κοσκινισμένο κακάο
Τρούφα για το πασπάλισμα ή τριμμένη κουβερτούρα και σοκολάτα λευκή.

Εκτέλεση:


Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε λίγη λίγη τη κοσκινισμένη ζάχαρη και τη βανίλια.
Χτυπάμε το μείγμα για αρκετή ώρα να αφρατέψει και προσθέτουμε το κακάο και το γάλα ή το κονιάκ.
Βρέχουμε στο γάλα τα μπισκότα ελαφρά και τα αραδιάζουμε σε πυρέξ.
Στρώνουμε μια στρώση κρέμας και τοποθετούμε άλλη μια στρώση μπισκότα
Ξαναστρώνουμε κρέμα και πάλι μπισκότα
Τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας και πασπαλίζουμε με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα.
Λίγα ακόμη μυστικά:

Παλιά δεν είχαν τα σύγχρονα μίξερ που έχουμε τώρα και πολλές φορές το χτύπημα της κρέμας γινόταν με το χέρι. Τώρα με τα σούπερ μίξερ η κρέμα γίνεται περισσότερο αφράτη.
Αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί από παιδιά βάλτε αρκετό κονιάκ ή λικέρ μπανάνας του πάει τέλεια!!!!

246 Επισκέπτες, 0 Χρήστες