Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 267
  • Total: 268
  • cuba

Μπακαλιάρος Γιαχνί

Ξεκίνησε από Evitaki, Νοεμβρίου 07, 2007, 12:45:30 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Evitaki

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό μπακαλιάρος παστός
1/2 κιλό πατάτες
1 κιλό κρεμμύδια
1/2 κεφάλι σκόρδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξύδι
αλεύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια,τον ξύνουμε απο τα λέπια χωρίς να βγάλουμε το δέρμα,κόβουμε με μαχαίρι κ αφαιρούμε τα κόκαλα της ραχοκοκαλιάς του κ τον βάζουμε σε νερό,για να ξαρμυρίσει.Τον αφήνουμε όλη την νύχτα,αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό του.

2.Την επόμενη ημέρα ξεπλένουμε πολύ καλά κ βάζουμε τον μπακαλιάρο σε σουρωτήρι να στραγγίσει.

3.Καθαρίζουμε τις πατάτες κ τα κρεμμύδια κ τα κόβουμε σε ροδέλες.Αλείβουμε με λίγο λάδι ένα ταψί κ στρώνουμε τις πατάτες.Πάνω στις πατάτες βάζουμε τα κρεμμύδια,τα σκόρδα ψιλοκομμένα κ πιπέρι.

4.Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια του μπακαλιάρου κ τα στρώνουμε πάνω στις πατάτες.Ρίχνουμε το λάδι,ραντίζουμε με ξύδι κ προσθέτουμε νερό σχεδόν να σκεπάζει το φαγητό.

5.Ψήνουμε το μπακαλιάρο σε μέτριο φούρνο για περίπου μία ώρα

κώστας

Παράκληση]ένα φλυτζάνι[/i]";
τι σημαίνει "μέτριος φούρνος";
τι σημαίνει "περίπου μία ώρα";
eLe

Evitaki

ένα φλιτζάνι του τσαγιού
180 C
μπορεί να χρειαστεί μία ώρα ακριβώς μπορεί κ 55 λεπτά
όλοι οι φούρνοι δεν είναι ίδιοι

κώστας

eLe

267 Επισκέπτες, 1 Χρήστης