Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 703
  • Total: 704
  • Leon

Μανιτάρια γεμιστά φούρνου

Ξεκίνησε από vicky_lav, Σεπτεμβρίου 04, 2005, 04:00:44 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

vicky_lav

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

Μερίδες: 4
Χρόνος Προπαρασκευής:
Χρόνος Μαγειρέματος:
Κατηγορία: Λαχανικά
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Παρουσίαση
Τα μεγάλα μανιτάρια μπορούν να δέσουν με πολλά μίγματα, κυρίως από τυρί ή θαλασσινά. Εδώ προτείνουμε μια εύκολη λύση με πολύ γευστικό αποτέλεσμα.


Υλικά
-24 μεγάλα μανιτάρια
-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
-1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
-1/4 φλιτζανιού ψίχουλα από φρέσκο, άσπρο ψωμί
-λίγες σταγόνες ταμπάσκο
-1/2 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
-1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τα τοποθετούμε κατά μέρος, ψιλοκομμένα. Γυρίζουμε ανάποδα τα μανιτάρια, ώστε η κοιλότητα που θα γεμίσει να βρίσκεται προς τα πάνω.
2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών, αφήνοντας λίγη από την παρμεζάνα για το πασπάλισμα. Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μίγμα αυτό και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
3. Ψήνουμε τα μανιτάρια στους 175 °C σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά, μέχρι να γκρατιναριστεί το τυρί και να ροδίσει. Σερβίρουμε τα μανιτάρια χλιαρά.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ: Μπορούμε να προσθέσουμε καβουρόψιχα στη γέμιση για ακόμη πιο πλούσια γεύση. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε πολύ ψιλοκομμένη αγγινάρα. Για γέμιση με τυριά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, μοτσαρέλα, κασέρι, όλα εμπλουτισμένα με ελάχιστη κρέμα γάλακτος και με προσθήκη φρέσκων μυρωδικών, όπως άνηθο, μαϊντανό, φρέσκο κόλιανδρο κ.ά.

703 Επισκέπτες, 1 Χρήστης