Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 467
  • Total: 468
  • Leon

Γαρίδες με καυτερή σάλτσα

Ξεκίνησε από gon, Νοεμβρίου 12, 2005, 04:22:35 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Γαρίδες με καυτερή σάλτσα



Ταϊλανδέζικη κουζίνα
Αφροδισιακό

Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκος ημίξηρος
-Λευκός ξηρός
 

Υλικά
1/2 κιλό γαρίδες
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη
1 κουταλιά κορνφλάουερ
50 γρ. βλαστάρια μπαμπού σε φέτες (υπάρχουν σε κονσέρβες)
2 κουταλιές γλυκιά τσίλι σως
2 κουταλιές σόγια σως
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
 
 
Ετοιμασία
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε τα κεφάλια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπερόριζα και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και τις αφήνουμε να ψηθούν για 5-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προς το τέλος προσθέτουμε τα βλαστάρια μπαμπού.
Διαλύουμε σε 3 κουταλιές νερού το κορνφλάουερ, την τσίλλι σως και την σόγια σως και προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι.
Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να δέσει. Σερβίρουμε τις γαρίδες με ρύζι και γαρνίρουμε με φύλλα φέσκου βασιλικού.

467 Επισκέπτες, 1 Χρήστης