Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 686
  • Total: 687
  • Leon

Μπουρέκι Γαλοπούλας με ρύζι

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 06:27:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Μπουρέκι Γαλοπούλας με ρύζι
 
Υλικά για τη γέμιση
1 μικρή γαλοπούλα
3 κρεμμύδια
2 καρότα
λίγο σέλινο
5-6 κόκκους μπαχάρι
150 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ρύζι
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι  Υλικά για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις "ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ"
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 περίπου ποτήρι χλιαρό νερό
σουσάμι για πασπάλισμα
 


Εκτέλεση
Πλένετε τη γαλοπούλα και τη βράζετε σε αλατισμένο νερό, με 1 κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, το μπάχαρι και το πιπέρι (περίπου 2 ώρες).
Ετοιμασία φύλλου: Ρίχνετε το νερό, το λάδι, το αλάτι και το κρασί μέσα στο αλεύρι και ζυμώνετε καλά. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε για 1 ώρα περίπου να "ξεκουραστεί". Αφαιρείτε τα κόκαλα της γαλοπούλας και κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβετε τα εντόσθια. Σοτάρετε τα 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε 100 γρ. βούτυρο, προσθέτετε τα εντόσθια και τα σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε 2 1/2 - 3 φλιτζάνια ζωμό από το βράσιμο της γαλοπούλας, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και το βράζετε για 25 λεπτά περίπου. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγετε 2 μέτρια φύλλα. Απλώνετε το ένα φύλλο σε ένα μεγάλο λαδωμένο ταψί.
Ανακατεύετε το ρύζι με το μαϊντανό. Απλώνετε πρώτα το ρύζι πάνω από το φύλλο και μετά το κρέας. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με 1 φλιτζάνι ζωμό. Τοποθετείτε από πάνω το άλλο φύλλο και το αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε το μπουρέκι σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (150C) για 50-60 λεπτά, στους 180C.

686 Επισκέπτες, 1 Χρήστης