Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 552
  • Total: 552

Κρεατότουρτα

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 09:39:56 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Κρεατότουρτα
 
Υλικά για την γέμιση
1 κιλό κρέας ψαχνό (αρνί ή κατσίκι)
1 κιλό μυζήθρα μαλακή
3 κουταλιές σούπας στάκα
3 κουταλιές σούπες βούτυρο
αλάτι - πιπέρι - ρίγανη
1 λεμόνι  
Υλικά για ζύμη
1 κιλό σκληρό αλεύρι "ΑΡΙΣΤΟΝ"
30 γρ. μαγιά φούρνου
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα
2 αυγά
λίγο ζωμό από το κρέας 1 κουταλιά βούτυρο
σουσάμι
αλάτι  


Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Βάζετε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λεμόνι και το αφήνετε σ'ένα τρυπητό για μία ώρα.
Φτιάχνετε τη ζύμη: Διαλύετε πρώτα τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτετε λίγο από το αλεύρι και αφήνετε το προζύμι να φουσκώσει. Όταν φουσκώσει προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά. Ανοίγετε 2 φύλλα πάχους μισού εκατοστού και βάζετε το ένα απ'τα δύο σ'ένα λαδωμένο ταψί.
Στρώνετε το ένα τρίτο της μυζήθρας, αφήνοντας περιθώριο 2 δάχτυλα από το ζυμάρι. Βάζετε το μισό κρέας από πάνω, συνεχίζετε με ένα τρίτο της μυζήθρας, προσθέτετε το υπόλοιπο κρέας και την υπόλοιπη μυζήθρα. Τέλος, απλώνετε το βούτυρο και τη στάκα. Στρώνετε από πάνω το δεύτερο φύλλο, γυρνώντας τις άκρες του φύλλου και πιέζοντας τις με τα δάχτυλα για να κλείσει καλά. αλείφετε με αυγό, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε την κρεατότουρτα σε σιγανό φούρνο (180C) για περίπου δύο ώρες.

552 Επισκέπτες, 0 Χρήστες