Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 524
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 436
  • Total: 437
  • Leon

Κοπανιστόπιτες

Ξεκίνησε από gon, Νοεμβρίου 06, 2005, 07:08:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΠΙΤΕΣ

Υλικά


250 γρ. αλεύρι μαλακό

250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

3 κουταλιές λάδι

ζεστό νερό (40 βαθμούς Κελσίου)

κοπανιστή

αλεύρι για αλεύρωμα

τριμμένο κεφαλοτύρι

λάδι για το τηγάνισμα

Ατομα: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 50'

Χρόνος ψησίματος: 30'
 
 
Εκτέλεση
 
Σ' ένα μπολ ανακατέψτε τα δύο αλεύρια με το λάδι και νερό, όσο χρειάζεται, να γίνει ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Στη ζύμη δε βάζουμε αλάτι, γιατί η κοπανιστή είναι αλμυρή. Χωρίστε τη ζύμη σε μπαλάκια, σκεπάστε τα με υγρή πετσέτα κι αφήστε τα να σταθούν 30'. Ανοίξτε φύλλα ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού που θα χρησιμοποιήσετε. Αλείψτε κάθε φύλλο με κοπανιστή. Βάλτε λίγη κοπανιστή, γιατί έχει έντονη πιπεράτη γεύση. Αλείψτε την περιφέρεια του φύλλου με λίγο νερό, για να κολλήσουν στο δίπλωμα. Διπλώστε στα δύο κι αλευρώστε τις πίτες ελαφρά. Τηγανίστε τες σε λάδι κι από τις δύο πλευρές, ώσπου να ροδίσουν. Αφήστε τις κοπανιστόπιτες να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετέ τες πασπαλισμένες με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλιαράκι ΟΙ 20 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

436 Επισκέπτες, 1 Χρήστης