Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 567
  • Total: 567

Μπιζέλια ρυζότο

Ξεκίνησε από ChEf, Σεπτεμβρίου 08, 2005, 05:59:00 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Παράθεση από: "KiSSeS"Μπιζέλια ριζότο

Υλικά για τα μπιζέλια
400 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μπιζέλια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 ml. ζωμό κότας (σπιτικό κατά προτίμηση)
αλάτι & πιπέρι
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
100 ml. άσπρο κρασί

Υλικά για το ριζότο
1250-1500 ml ζωμό κότας (σπιτικό κατά προτίμηση)
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250 γρ. κοντόκοκκο ιταλικό ρύζι (arborio ή carnaroli ή άλλο)
50 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα & έξτρα στο σερβίρισμα
αλάτι & πιπέρι


Προετοιμασία

1.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνετε το βούτυρο. Όταν λιώσει, ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να ξανθύνει. Μετά ρίχνετε τα μπιζέλια στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό κότας. Τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε νερό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν χωρίς καπάκι για περίπου 10 λεπτά. Στην συνέχεια, αλατοπιπερώνετε τα μπιζέλια και στα τελευταία λεπτά ρίχνετε και το άσπρο κρασί στην κατσαρόλα.

2.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε τον ζωμό κότας τον οποίο θα χρειαστείτε για το ριζότο και σε μία άλλη ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε πάλι το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει. Ρίχνετε το ρύζι και ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα για να δέσει καλά το λάδι και το κρεμμύδι με το ρύζι. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνετε σιγά σιγά λίγο ζωμό κότας στο ρύζι και ανακατεύετε πάλι μέχρι να το ρουφήξει. Συνεχίστε να προσθέτετε ζωμό και να ανακατεύετε. Κάθε φορά που ρίχνετε ζωμό πρέπει να περιμένετε να τον ρουφήξει το ρύζι πριν ρίξετε πάλι.

3.
Συνεχίστε έτσι άλλα 5 λεπτά και τότε ρίχνετε τα μπιζέλια στο ρύζι και προσθέτετε με τον ίδιο τρόπο σιγά-σιγά τον υπόλοιπο ζωμό. Θα χρειαστείτε περίπου 15 με 20 λεπτά ακόμα για να γίνει το ρύζι. Προσθέτετε νερό αν σας τελειώσει ο ζωμός. Όταν το ριζότο αποκτήσει αυτήν την κρεμώδη υφή, είναι έτοιμο. Ρίχνετε και την παρμεζάνα με το βούτυρο και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτετε επιπλέον αλάτι ή πιπέρι και για να γίνει το ριζότο ακόμα πιο ζουμερό και κρεμώδες, προσθέτετε λίγο καυτό ζωμό.


 :wink:

567 Επισκέπτες, 0 Χρήστες