Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 636
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 633
  • Total: 634
  • Leon

Ραβανί

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:01:35 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Ραβανί
 
Υλικά για την γέμιση
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλιτζάνι ΦΑΡΙΝΑ ΚΡΗΤΗΣ
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
ξύσμα ενός λεμονιού
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα
(από τα αμύγδαλα κρατάτε 1 χούφτα για το πασπάλισμα)  Υλικά για το σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 μασούρι κανέλα
1 κουταλιά της σούπας  λεμόνι
   


Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη λεκάνη δουλεύετε με μία σπάτουλα το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτετε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το σιμιγδάλι, τη φαρίνα και τα αμύγδαλα. ανακατεύετε όλα τα υλικά πολύ καλά, έως ότου γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνετε το μείγμα, το πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα, το σκεπάζετε με λαδόκολλα και το ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (180C) για 45 λεπτά περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει λίγο  και περιχύνετε με σιρόπι.
Για να φτιάξετε το σιρόπι, βάζετε το νερό μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα να βράσουν για 10 λεπτά σε ένα κατσαρολάκι. Στο τέλος ρίχνετε το λεμόνι για να μην ζαχαριάσει).

633 Επισκέπτες, 1 Χρήστης