Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 513
  • Total: 513

Κανταίφι παραδοσιακό

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 25, 2005, 09:55:26 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

ΚΑΝΤΑΪΦΙ

500 γρ. κανταΐφι

250 γρ. καρύδια (αλεσμένα)

2 κουταλάκια ψίχα ψωμιού

1 κουταλάκι κανέλλα

250 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

3 κουταλάκια νερό.

Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη

3 φλιτζάνια νερό

1 κουταλάκι χυμό λεμόνι

Βράζουμε αυτά τα 3 υλικά μαζί για 5 λεπτά ώστε να έχουμε έτοιμο το σιρόπι.

gon

ΚΑΝΤΑΪΦΙ

500 γρ. κανταΐφι
250 γρ. καρύδια (αλεσμένα)
2 κουταλάκια ψίχα ψωμιού
1 κουταλάκι κανέλλα
250 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
3 κουταλάκια νερό.
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι χυμό λεμόνι
Βράζουμε αυτά τα 3 υλικά μαζί για 5 λεπτά ώστε να έχουμε έτοιμο το σιρόπι.
 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C. Ανακατεύουμε τα καρύδια, την ψίχα του ψωμιού και την κανέλλα και τα αφήνουμε για αργότερα.
Χωρίζουμε το κανταΐφι σε δύο μέρη. Απλώνουμε το μισό από το κανταΐφι στο ταψί. Πασπαλίζουμε με το μισό από το βούτυρο και το μισό μείγμα από τα καρύδια. Απλώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και στρώνουμε το υπόλοιπο μείγμα από τα καρύδια και το βούτυρο. Ρίχνουμε το νερό από πάνω. Το ψήνουμε γύρω στα 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει. Χύνουμε από πάνω το ζεστό σιρόπι. Το αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για περίπου 10 λεπτά.

513 Επισκέπτες, 0 Χρήστες