Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 327
  • Total: 327

Μπιφτέκια με tacos

Ξεκίνησε από KiSSeS, Ιουλίου 15, 2005, 01:43:04 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS

Υλικά για 4 άτομα :
2 κ.σ. σπορέλαιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1-2 κ.κ. σκόνη τσίλι ή όσο θέλετε
350γρ. κιμά άπαχο
255γρ. ντομάτες κουτιού
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
½ κ.κ. ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
283 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
8 μεξικάνικες πίτες tacos
κομμένο μαρούλι και τριμμένο τυρί τσένταρ, για το σερβίρισμα


Εκτέλεση :

Βάζουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι. Τα σοτάρουμε ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τηγανίζουμε ώσπου να ροδίσει. Ρίχνουμε τις ντομάτες με τον χυμό τους και τον ντοματοπελτέ και τα αφήνουμε ώσπου να πάρουν βράση. Λειώνουμε με μια ξύλινη κουτάλα τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και τα σιγοβράζουμε για 20΄ λεπτά ώσπου να λιγοστέψει το ζουμί τους. Ανακατεύουμε για να μη κολλήσουν. Προσθέτουμε τα φασόλια στο τηγάνι και τα αφήνουμε για πέντε λεπτά. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε τα tacos στο φούρνο, όπως λέει η συνταγή στο πακέτο. Για να σερβίρουμε γεμίζουμε τα tacos με το μείγμα και γαρνίρουμε με το τριμμένο τυρί και το ψιλοκομμένο μαρούλι. Τα τρώτε αμέσως, προτού μαλακώσουν τα tacos.

327 Επισκέπτες, 0 Χρήστες