Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 734
  • Total: 735
  • Leon

Champagne

Ξεκίνησε από ChEf, Φεβρουαρίου 05, 2010, 03:02:32 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Η σαμπάνια είναι η ναυαρχίδα της γαλλικής οινοποιοίας. Αιώνες παράδοσης και εμπειρίας τίθενται στην διάθεση των οινοποιών από τα κορυφαία σατό της χώρας για να παρασκευαστεί ο λευκός αφρώδης οίνος. Και συνήθως πίνεται σκέτη σε χαμηλή θερμοκρασία που εξασφαλίζουν η σαμπανιέρα και ο πάγος.

Ας δούμε τι μας λέει το men24.gr

Και αν το λευκό μαντήλι είναι αξεσουάρ για να προσδώσει μια αίσθηση πολυτέλειας το σερβίρισμα στο κρυστάλλινο ποτήρι είναι αναγκαία συνθήκη για να απολαύσουμε τα αρώματα που περικλείονται στο ευγενές αυτό ποτό.

Αυτά σε επίσημες περιστάσεις. Η σαμπάνια όμως έχει κατακτήσει και τις ανεπίσημες. Με μια άλλη μορφή, αυτή του κοκτέιλ, σερβίρεται σε κλαμπ και μπαρ δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο στις νύχτες και τη διασκέδαση μας. Συνεπές στο πνεύμα των καιρών, ο οδηγός του MEN 24 προτείνει πέντε συνταγές για εξωτικά Champagne Cocktails.

Κοκτέιλ Champagne Cogniac
2/3 της μεζούρας κονιάκ
2 σταγόνες αγκοστούρα
1 κύβος ή 1 κουταλάκι ζάχαρη
Σαμπάνια
Τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα ποτήρι σαμπάνιας και τη βρέχουμε με αγκοστούρα. Προσθέτουμε το κονιάκ και συμπληρώνουμε το ποτήρι με σαμπάνια. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με μια φέτα πορτοκάλι ή λεμόνι ή μια ελιά.

Κοκτέιλ Champagne Apricot

2/3 της μεζούρας πολτό βερίκοκο
2/3 της μεζούρας vodka
1 κουταλάκι λικέρ βερίκοκο
Σαμπάνια
Σε ένα σέικερ προσθέτουμε πάγο και τα τρία πρώτα συστατικά. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι σαμπάνια. Συμπληρώνουμε με σαμπάνια και σερβίρουμε με μια φέτα φρέσκο βερίκοκο.

Κοκτέιλ Champagne Apple Blow Fizz

2/3 της μεζούρας σναπς μήλο
1/3 της μεζούρας χυμό βατόμουρων
Σαμπάνια
Βάζουμε τα δύο πρώτα συστατικά σε ποτήρι σαμπάνιας μέχρι τα δύο τρίτα. Προσθέτουμε σαμπάνια και ανακατεύουμε. Γαρνίρουμε με μια φέτα πράσινο μήλο και ένα κλαδάκι φρέσκια μέντα.

Κοκτέιλ Orange Champagne
1 φιάλη παγωμένη σαμπάνια
1 φιάλη μπύρα Αλε
1 μεζούρα χυμό πορτοκάλι
Παγωμένες φράουλες
Βάζουμε τη σαμπάνια, τη μπύρα και το χυμό σε ένα σέικερ και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τις φράουλες στην επιφάνεια και σερβίρουμε.

Κοκτέιλ Brandy Champagne
1 φιάλη ξηρή Σαμπάνια
1 μεζούρα Courvoisier
1 κουταλάκι αγκοστούρα
1/2 μεζούρα φυσικό χυμό πορτοκάλι
Πάγος
Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά σε ένα γυάλινο μπολ και σερβίρουμε σε παγωμένα ποτήρια σαμπάνιας.

734 Επισκέπτες, 1 Χρήστης