Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 579
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Ρυζότο με Κοτόπουλο

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουλίου 14, 2005, 12:59:57 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ  


200 γραμ. ρύζι μπασμάτι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμύδι, κομμένο
½ μικρή κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη
1 κουτ. σούπας κομμένα φύλλα κόλιαντρου
225 γραμ. στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια
400 ml ντομάτα τριμμένη
100 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κουτ. σούπας σκόρδο, λιωμένο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
αλάτι και πιπέρι



- Μαγειρεύουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμύδι, την κόκκινη πιπεριά και το κόλιαντρο για 5 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατώνουμε κάθε τόσο, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ρίχνουμε τον τοματοχυμό, το ζωμό κοτόπουλου, το λιωμένο σκόρδο και τη ζάχαρη και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε με ανοιχτό καπάκι για 15 λεπτά.
- Στραγγίζουμε το ρύζι όταν είναι έτοιμο και το ανακατώνουμε με τη σάλτσα τομάτας.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Μια καλή ιδέα είναι να σερβίρουμε το ρύζι με φόρμα και να κάνουμε πιο εντυπωσιακή την παρουσίασή του.

570 Επισκέπτες, 1 Χρήστης