Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 345
  • Total: 345

Ομελέτα με παντζάρια και πατάτες [Ισπανία]

Ξεκίνησε από KiSSeS, Ιουλίου 15, 2005, 01:51:14 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS





Υλικά για 2-3 άτομα:
1 κ. παντζάρια
2 σκελίδες σκόρδο
6 αβγά
ελαιόλαδο
2 μεγάλες πατάτες
αλάτι


Εκτέλεση :
Καθαρίζουμε τα παντζάρια ξεχωρίζοντας τα φύλλα από τους βολβούς. Τα πλένουμε καλά ώστε να φύγει τελείως το χώμα και αφαιρούμε την άκρη του βολβού με τις ίνες. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε αλάτι και όταν αρχίσει να κοχλάζει το νερό ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια και τα αφήνουμε να βράσουν επί 20΄. Μετά τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι να φύγει τελείως το νερό και να στεγνώσουν καλά. Όση ώρα στεγνώνουν τα παντζάρια αρχίζουμε να ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε σε λεπτές στενόμακρες φέτες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε ένα άλλο τηγάνι τρεις κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το οποίο έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα οι ροδέλες του σκόρδου, προσθέτουμε τα φύλλα των παντζαριών ψιλοκομμένα και μετά τα βγάζουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε στο τηγάνι τις ήδη τηγανισμένες πατάτες, ρίχνουμε έξι αυγά και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι για να διαλυθούν καλά. Τοποθετούμε επάνω τα φύλλα του παντζαριού με το σκόρδο και μετά μια στρώση από τις τηγανισμένες πατάτες. Δεν αφήνουμε πολλή ώρα τα υλικά μέσα στο τηγάνι για να μη ξεραθεί το αβγό. Σερβίρουμε τους βολβούς των παντζαριών σε σαλάτα.

345 Επισκέπτες, 0 Χρήστες