Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 448
  • Total: 448

Μελιτζανοσαλάτα

Ξεκίνησε από Ntama, Αυγούστου 26, 2005, 11:08:15 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

[align=center]ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ  [/align]


4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ξίδι



1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, ώστε να μπορούμε να τις ακουμπήσουμε χωρίς να καούμε. Τις ξεφλουδίζουμε και πετάμε τη φλούδα τους.
2. Κομματιάζουμε την ψίχα τους και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ. Τη λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Προσθέτουμε τόσο ξίδι, ώστε η μελιτζανοσαλάτα να γίνει πικάντικη. Τέλος, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για να ετοιμάσουμε λείο και ομοιογενές μίγμα. Διατηρούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.


ΠΡΟΤΑΣΗ: Η μελιτζανοσαλάτα μπορεί να εμπλουτιστεί με μαγιονέζα, λιωμένο τυρί φέτα ή στραγγιστό γιαούρτι. Δεν είναι, βέβαια, νηστίσιμες, αλλά είναι πεντανόστιμες.

448 Επισκέπτες, 0 Χρήστες