Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 482
  • Total: 482

Σαλάτα του Καίσαρα

Ξεκίνησε από Ntama, Αυγούστου 26, 2005, 11:09:59 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

[align=center]Σαλάτα του καίσαρα    [/align]      
     
 
 2 σαλάτες
 250g μπέϊκον
 1 φλιτζάνι παρμεζάνα ή λαδοτύρι Μυτιλήνης, τριμμένο στον τρίφτη του κρεμμυδιού
 1 φλιτζάνι κρουτόν
 1 σκελίδα σκόρδο
 7 κουταλιές λάδι
 2 κουταλιές ξίδι
 1 κουταλιά μουστάρδα
 αλάτι
 πιπέρι


Αντί για φύλλα σαλάτας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι.
Ακόμα, αντί για σκελίδα σκόρδου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκόνη σκόρδου.
Σ' αυτή την περίπτωση, θα πασπαλίσουμε τη σαλάτα στο τέλος.
      
     
 
Πλένουμε τα φύλλα της σαλάτας και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
Τα κόβουμε με τα δάχτυλα και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
Κόβουμε το μπέϊκον σε κομματάκια και το τσιγαρίζουμε σε 1 κουταλιά λάδι μέχρι να γίνει τραγανό.
Το αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
Προσθέτουμε το τυρί, το μπέϊκον και τα κρουτόν πάνω στη σαλάτα.
Χτυπάμε μαζί το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και το σκόρδο λιωμένο.
Περιχύνουμε με το λαδόξιδο τη σαλάτα την τελευταία στιγμή.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

482 Επισκέπτες, 0 Χρήστες