Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 586
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες σε σκόρδο - (Jawaneh D'jej Bil-Toom)

Ξεκίνησε από papi, Σεπτεμβρίου 08, 2005, 04:39:50 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

papi

Φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες σε σκόρδο - (Jawaneh D'jej Bil-Toom)

Υλικά:
8 μεγάλες φτερούγες κοτόπουλου ή 12 μικρές
Μαρινάτα
8 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και λιωμένες
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμός ενός λεμονιού ή ανάλογα με την προτίμηση σας
1/8 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
½ κουτ. γλυκού τριμμένο μπαχάρι
? κουτ. γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
μια πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικό)
προσθέστε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας



Εκτέλεση:
Βάλτε το λιωμένο σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε το με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά.
Προσθέστε τις φτερούγες κοτόπουλου, αλείψτε τις καλά με την μαρινάτα και αφήστε να κάτσουν για μία ώρα, γυρνώντας τις κατά διαστήματα.
Ψήστε τις φτερούγες στη σχάρα για περίπου 10 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να καψαλιστούν σχεδόν και να γίνουν τραγανές.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τις ψήσετε για περίπου 30 λεπτά σε ζεστό φούρνο, γυρνώντας τις στα μισά του χρόνου ώστε να γίνουν τραγανές και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε τις ζεστές με ένα ντιπ σκόρδου.

538 Επισκέπτες, 1 Χρήστης