Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 579
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Ομελέτα με κολοκυθάκια

Ξεκίνησε από gon, Σεπτεμβρίου 24, 2005, 10:18:56 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

gon

Ομελέτα με κολοκυθάκια

 3 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα ροδέλες,
6 αυγά,
2 κουταλιές της σούπας γάλα,
1/3 φλιτζανιού (80 ml) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνετε και τα κολοκυθάκια και τα τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα. Εντωμεταξύ, χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν ένα υποκίτρινο χρώμα.

Βγάζετε τη μισή ποσότητα από το τηγανισμένο λάδι και ρίχνετε στο τηγάνι το μείγμα με τα αυγά. Τηγανίζετε την ομελέτα για 2-3 λεπτά και γυρνάτε την ομελέτα. Την τηγανίζετε για ακόμη 2-3 λεπτά από την άλλη μεριά. Την γυρνάτε ακόμη μια ή δυο φορές, πάντα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ψηθεί η ομελέτα στο μέσο.

Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή και τρίβετε από πάνω το πιπέρι.

546 Επισκέπτες, 2 Χρήστες