Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 300
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 238
  • Total: 239
  • Leon

Μακαρόνια με Κιμά

Ξεκίνησε από Ntama, Αυγούστου 24, 2005, 09:06:01 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ  



-3 κουτ. ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
-1 καρότο ψιλοκομμένο
-3 φλιτζάνια μοσχαρίσιο κιμά
-100 γρ. ζαμπόν Πάρμας (προσούτο), ψιλοκομμένο
-150 ml κόκκινο, ξηρό κρασί
-300 γρ. ώριμες, ψιλοκομμένες τομάτες
-1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού
-2 κουτ. της σούπας τοματοπελτέ
-αλάτι και πιπέρι
-450 γρ. σπαγγέτι




1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6 λεπτά.
2. Προσθέτουμε τον κιμά και το ζαμπόν και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 12 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να αλλάξει εντελώς χρώμα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρασί, τις τομάτες, τα φύλλα του βασιλικού και τον τοματοπελτέ. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
3. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τα σπαγκέτι σε μια κατσαρόλα με άφθονο, αλατισμένο νερό και το υπόλοιπο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε σε ατομικά πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του κιμά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας, αν θέλουμε, με τριμμένη παρμεζάνα.

238 Επισκέπτες, 1 Χρήστης