Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 700
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 719
  • Total: 720
  • Leon

Λαχανοντολμάδες

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουλίου 16, 2005, 04:30:56 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ  
 

1 μέτριο λάχανο
αλάτι
2 φέτες ξερό ψωμί
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
2 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ επιπλέον



Πλένουμε το λάχανο και κρατάμε τα φύλλα του ένα ένα. Ζεματίζουμε τα φύλλα σε καυτό νερό για 2 έως 3 λεπτά. Κρατάμε 6 φύλλα κατά μέρος για τη γέμιση. Κόβουμε 100 γρ. περίπου από τα φύλλα σε λεπτές λωρίδες. Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό. Φτιάχνουμε ένα μίγμα αναμιγνύοντας τον κιμά, το μισό κρεμμύδι, το αυγό και το στραγγισμένο ψωμί. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο. Τυλίγουμε το μίγμα στα φύλλα του λάχανου και τα τοποθετούμε σφικτά σε σκεύος για μικροκύματα. Σκεπάζουμε με τις λωρίδες του λάχανου και το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μικροκυμάτων, στη μεγαλύτερη σκάλα και στο φούρνο στο LOW για 30 λεπτά. Βγάζουμε τους ντολμάδες και προσθέτουμε στη σάλτσα τους 1 φλιτζάνι νερό. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε τη σάλτσα επί 2 λεπτά στο ΗΙ.

719 Επισκέπτες, 1 Χρήστης