Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 1,959
  • Online ever: 2,536 (Χθες στις 05:12:40 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Μακαρόνια με Κεφτέδες και κόκκινη σάλτσα

Ξεκίνησε από Ntama, Αυγούστου 24, 2005, 09:00:32 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ  




-1/2 φλιτζανιού ψίχα από φρέσκο, χωριάτικο ψωμί
-3/4 φλιτζανιού γάλα
-2 κουτ. της σούπας βούτυρο
-25 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
-1 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
-400 γρ. ώριμες, ψιλοκομμένες τομάτες
-2 κουτ. της σούπας τοματοπελτέ
-1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
-1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο, φρέσκο εστραγκόν
-1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-450 γρ. φρέσκο, μοσχαρίσιο κιμά
-1 κουτ. του γλυκού πάπρικα σε σκόνη
-4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-450 γρ. σπαγγέτι
-αλάτι και πιπέρι
-μερικά φυλλαράκια από φρέσκο εστραγκόν για το γαρνίρισμα





1. Ρίχνουμε τα ψίχουλα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γάλα και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 λεπτά.
2. Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη και το εστραγκόν. Νοστιμίζουμε καλά με αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά.
3. Αναμιγνύουμε το κρεμμύδι, τον κιμά και την πάπρικα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα ψίχουλα μαζί με το γάλα και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και πλάθουμε 14 περίπου κεφτεδάκια.
4. Ζεσταίνουμε το λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια γυρίζοντάς τα τακτικά από όλες τις μεριές, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα μεταφέρουμε σε μια πυρίμαχη κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά, στους 180 °C.
5. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο, αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να παραμείνουν αλ ντέντε. Στο μεταξύ, βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Σερβίρουμε μοιράζοντας τα σπαγγέτι σε ατομικά πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα τομάτας και τους κεφτέδες. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα φυλλαράκια του εστραγκόν και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με τριμμένη παρμεζάνα.

1871 Επισκέπτες, 1 Χρήστης