Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 295
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 263
  • Total: 264
  • Leon

Τορτελίνια με Μανιτάρια και σάλτσα 3 Τυριών

Ξεκίνησε από Ntama, Αυγούστου 24, 2005, 09:05:04 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Παράθεση από: "Ntama"ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ 3 ΤΥΡΙΑ  



-450 γρ. τορτελίνια με σπανάκι ή τυρί
-1/4 φλιτζανιού βούτυρο
-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-3 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια
-1 κουτ. της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3/4 φλιτζανιού γάλα
-1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
-1/3 φλιτζανιού τυρί φοντίνα
-2/3 φλιτζανιού τυρί ρικότα
-1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
-2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο, φρέσκο κρεμμυδάκι
-αλάτι και πιπέρι



1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τα μανιτάρια από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και κατόπιν ρίχνουμε το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να απορροφηθεί τελείως από το αλεύρι.
3. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, τη φοντίνα και τη ρικότα. Αφήνουμε το μίγμα ίσα που να πάρει βράση. Προσθέτουμε τότε την κρέμα γάλακτος, τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο, φρέσκο κρεμμυδάκι και νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο.
4. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

263 Επισκέπτες, 1 Χρήστης