Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 300
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 212
  • Total: 213
  • Leon

Mαρμελάδα Δαμάσκηνο

Ξεκίνησε από Ntama, Αυγούστου 24, 2005, 08:44:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Mαρμελάδα Δαμάσκηνο


2 κιλά δαμάσκηνα  
1 ½ κούπα νερό  
1 κιλό ζάχαρη  
Λίγη εσάνς πικραμύγδαλου
ή μερικά καθαρισμένα κουκούτσια δαμάσκηνου για άρωμα.
 


Πλένετε καλά τα δαμάσκηνα, τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Aν θέλετε, κρατάτε μερικά κουκούτσια, τα καθαρίζετε και τα ρίχνετε μαζί με τα δαμάσκηνα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αφού πρώτα τα τυλίξετε σ’ ένα τουλουπάνι, ώστε να μπορείτε να τα αφαιρέσετε εύκολα όταν ψηθεί η μαρμελάδα. Tα κουκούτσια θα δώσουν στη μαρμελάδα ένα ξεχωριστό άρωμα. Προσθέτετε το νερό και σιγοβράζετε τα δαμάσκηνα για 40 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσουν. Kατόπιν τα βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει. Bάζετε πάλι την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζετε το μείγμα για 15 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να «δέσει» η μαρμελάδα. Aφαιρείτε τον αφρό που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια, την αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε σε αποστειρωμένα βάζα.



Tα δαμάσκηνα που θα επιλέξετε για τη μαρμελάδα σας θα πρέπει να έχουν σκούρο μοβ χρώμα, να είναι φουσκωτά, χωρίς κηλίδες, να μην είναι γυαλιστερά, αλλά θαμπά, και φυσικά να είναι ώριμα. Ένας καλός τρόπος για να ελέγξετε αν είναι ώριμα είναι να ανοίξετε ένα στη μέση και, αν το κουκούτσι του αποκολλάται εύκολα από τη σάρκα του, τότε είναι ώριμο.

 
212 Επισκέπτες, 1 Χρήστης