Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 686
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 682
  • Total: 682

Χοιρινές Μπριζόλες στο φούρνο

Ξεκίνησε από Ntama, Αυγούστου 24, 2005, 09:20:44 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο          
   
 
 6 - 8 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
 6 - 7 πατάτες μέτριες
 3 κρεμμύδια ξερά μέτρια
 2 - 3 καρότα
 250g μανιτάρια
 2 - 3 κλωνάρια σέλερυ
 1 κουταλιά κοφτή πάστα τομάτας
 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
 4 κουταλιές βούτυρο ή 6 - 7 κουταλιές ελαιόλαδο
 αλάτι, πιπέρι


Πλένουμε τις μπριζόλες, τις αλατοπιπερώνουμε και αφού στραγγίξουν καλά, τις αλευρώνουμε ελαφρά και τις περνάμε από το τηγάνι.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Το ίδιο κάνουμε και με το σέλερυ.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές στρογγυλές ροδέλες.
Ξύνουμε τα καρότα, τα πλένουμε και τα κόβουμε στρογγυλά λεπτά φετάκια.
Πλένουμε τα μανιτάρια και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.
Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά και τα αλατοπιπερώνουμε.
Διαλύουμε την πάστα τομάτας σε 1 φλιτζάνι νερό.
Βάζουμε το βούτυρο σε τηγανάκι να λειώσει και ραντίζουμε τα λαχανικά.
Στρώνουμε τα μισά λαχανικά σε ταψί φούρνου και τη μισή τομάτα.
Τοποθετούμε επάνω τις μπριζόλες προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και την υπόλοιπη τομάτα.
Βάζουμε το ταψί σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου και λίγο πριν ψηθεί σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο για 15 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο.

682 Επισκέπτες, 0 Χρήστες