Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 212
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 176
  • Total: 177
  • Leon

Παγωτό καρπούζι

Ξεκίνησε από Lady D, Μαΐου 08, 2010, 11:01:04 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Lady D

Υλικά
1/2 του κιλου τη σάρκα του καρπουζιού
1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
4 κρόκους αυγών
1/4 του κιλού ζάχαρη
1/2 κιλό γάλα βρασμένο
100 γραμμ. κουβερτούρα
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές τριμμένα φιστίκια αιγινης

Τρόπος παρασκευής
Πολτόποιουμε στο μπλέντερ την κρέμα γαλάκτος με το καρπούζι.
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να γίνουν αφράτα,
ρίχνουμε το γάλα και τα βάζουμε σε μπεν - μαρι τ' ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα,
την αφήνουμε να κρυωσει ανακατεύοντας την να μην πιάσει κρούστα.
Προσθέτουμε το καρπούζι με την κρέμα γάλακτος, την κανελα την κουβερτουρα τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.
Πασπαλίζουμε το μειγμα με φιστυκια και το βάζουμε στην καταψυξη να κρυωσει.

καλή επιτυχία!

176 Επισκέπτες, 1 Χρήστης