Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 250
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 230
  • Total: 230

Ιτς πιλάφι

Ξεκίνησε από pixie, Μαΐου 09, 2010, 12:13:07 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Υλικά:

2 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
1/2 κιλό συκωτάκια και στομαχάκια κοτόπουλου
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι κάστανα
1/2 φλιτζάνι κουκουνάρι
3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή κύβο νοστιμιάς
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι κανέλα



Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπωλάκι ρίχνουμε το κρασί και σε αυτό μουλιάζουμε τις σταφίδες αποβραδίς. Βράζουμε τα κάστανα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι χωρίς λάδι ή βούτυρο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα συκωτάκια και τα στομαχάκια του κοτόπουλου. Όταν τσιγαριστούν προσθέτουμε το ζωμό, τις σταφίδες μαζί με το κρασί, τα κάστανα, τα κουκουνάρια, τον άνηθο ψιλοκομμένο, την κανέλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τα βράζουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαγειρευτούν τα στομαχάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο χαμηλώνοντας τη φωτιά έως ότου μαγειρευτεί το ρύζι.

230 Επισκέπτες, 0 Χρήστες