Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 420
  • Total: 420

Μοσχαράκι Ρετσινάτο

Ξεκίνησε από ChEf, Αυγούστου 07, 2010, 11:36:56 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

ChEf

Συστατικά

1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
1 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα
3 ποτήρια νερό
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κιλό πατάτες



Οδηγίες

Πλύνετε το μοσχαράκι και κόψτε το σε μικρά κομμάτια,τοποθετήστε το επάνω σε απορροφητικό χαρτί,για να το στεγνώσετε.
Σε μία κατσαρόλα βάλτε το λάδι, όταν κάψει βάλτε μέσα το μοσχαράκι για να το τσιγαρίσετε.Δεν πρέπει να το γυρίζετε συνέχεια, πρέπει να το θωρακίσετε σωστά και απ'όλες τις πλευρές για να μη χάσει τα υγρά του.
Λίγο πριν τελειώσετε με το τσιγάρισμα προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και τέλος σβήστε με τη ρετσίνα. Αφήστε το κρέας να βράσει μέσα στο ζουμάκι του για πέντε λεπτά και μετά προσθέστε το νερό.
Αφήστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά να βράσει (προσέξτε κατά την διάρκεια να μην σας κολλήσει. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα)
Λίγο πριν βράσει βγάλτε λίγο από το ζουμί και διαλύστε μέσα σε αυτό το κορν φλάουρ, ρίξτε το μέσα στο φαγητό και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το για άλλα πέντε με δέκα λεπτά ώσπου να δέσει η σάλτσα.
Τέλος προσθέστε τις πατάτες,τις οποίες έχετε κόψει σε μεγάλα κομμάτια (στα έξι) και τις έχετε προ τηγανίσει.Αφήνετε το φαγητό για ακόμα πέντε λεπτά σε χαμηλή φωτιά και καλή σας όρεξη!

420 Επισκέπτες, 0 Χρήστες