Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 250
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 226
  • Total: 226

Τεκμήριο ενοχής

Ξεκίνησε από KostasD33, Σεπτεμβρίου 28, 2012, 02:56:10 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

[img align=left]http://a33.gr/album_picm.php?pic_id=12478&sort_method=pic_time&sort_order=DESC&sid=a49ce55ae1dabff25eef0611a0a29b35[/img]Τεκμήριο ενοχής

Η δικαιοσύνη θεωρεί ότι ο κάθε πολίτης έχει το τεκμήριο της αθωότητα μεχρι να αποδειχτεί ότι είναι ένοχος.
Το θεωρώ σωστό.
Έχω όμως σημαντικές ενστάσεις για το αν δικαιούνται οι εκλεγόμενοι πολιτικοί ή τους έχοντες δημόσια αξιώματα και που διαχειρίζονται χρήμα και ανθρώπους να έχουν το ίδιο δικαίωμα. Θα προτιμούσα και στην συνείδηση του κόσμου είναι σχεδόν πεποίθηση ότι υπάρχει το τεκμήριο της ενοχής όταν κυκλοφορεί το όνομα τους στην πιάτσα και ακόμα πιο πολύ όταν αρχίζουν να υπάρχουν ίχνη πράξεων.
Θα προτιμούσα μεχρι να αποδείξουν ότι είναι αθώοι όταν υπάρχουν έστω σε προανακριτικό επίπεδο αποχρώσεις ενδείξεις να γίνεται άμεση δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας των ιδίων αλλά και των αχυράνθρωπων που πάντα μα πάντα υπάρχουν.
Στα 2 χρόνια αν δεν έχει αποδειχτεί η αθωότητα τους ατυχήσαν, τα δεσμευμένα υπέρ δόξας πατρίς (τον υιό τον χάσαμε στο δρόμο)
Αν δεν θελουν να έχουν εξ ορισμού το τεκμήριο της ενοχής ας μη πάνε για δημόσια αξιώματα, ας μη διαχειρίζονται χρήμα και ανθρώπους. Κανείς δεν τους υποχρέωσε, σε κανέναν δεν κάνουν χάρη.
Μόνοι τους το θελουν κι όχι μόνο αυτό αλλά σε πολλές περιπτώσεις πουλανε ότι ιερό και όσιο μπορεί να υπάρχει για την θέση. (φυσικά πάντα για το καλό μας)

Μεταφέρω δυο άρθρα της σημερινής επικαιρότητας από τον τύπο. Δίνουν μια εικόνα έστω μερική, δίνουν μερικά ονόματα (παρ ότι χρόνια ολόκληρα τα ονόματα αυτά τα γνώριζαν) και πιθανολογώ και σήμερα ακόμα κρύβουν και πολλά αλλά....
Τα ιδία τα δημοσιογραφικά συγκροτήματα μη ξεχνάμε ήταν και είναι με τα μούτρα στον ίδιο κουβά με το μέλι. Απλά που και που χαλάει η μοιρασιά και βγαίνουν μερικά φόρα παρτίδα.



Το Βήμα πηγή

«Δύο πρόσωπα που πρωταγωνιστούν και σήμερα στην πολιτική ζωή, αλλά και πρώην υπουργοί και γενικοί γραμματείς, καθώς και εκλεγμένοι βουλευτές, εμφανίζονται στη λίστα με τους 32 που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ και τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη», έγραφε το «Βήμα» της περασμένης Κυριακής φωτίζοντας πλευρές της «υπόθεσης των 32» που έχει προκαλέσει μείζον πολιτικό θέμα. Για τους περισσότερους έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών τους αλλά και των θυρίδων που τυχόν κατέχουν, ενώ ελέγχονται και τα περιουσιακά τους στοιχεία σε όλα τα υποθηκοφυλακεία.

Πολλές από τις υποθέσεις αφορούν την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων σε εξοπλιστικά προγράμματα (υπάρχουν 7 φάκελοι που ελέγχονται για εξοπλιστικά προγράμματα) για προμήθειες του δημοσίου αλλά και για καταγγελίες, ανώνυμες και επώνυμες, για αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα zougla.gr τα ονόματα των πολιτικών που ερευνώνται είναι:

- Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες».
- Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.Δ.
- Αθανάσιος Νάκος, αντιπρόεδρος της Βουλής.
- Γιώργος Βουλγαράκης
- Μιχάλης Λιάπης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Πολιτισμού.
- Άρης Σπηλιωτόπουλος, βουλευτής Β' Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.
- Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
- Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, πρώην βουλευτής της Ν.Δ.
- Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
- Ελισάβετ Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
- Γιώργος Ορφανός, πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης με την Ν.Δ.
- Μαρίνα Χρυσοβελώνη, βουλευτής Μαγνησίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
- Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην υπουργός Οικονομικών και Άμυνας με το ΠΑΣΟΚ.
- Αντώνης Μπέζας, βουλευτής Θεσπρωτίας.
- Νίκος Ταγάρας, πρώην νομάρχης Κορινθίας και βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία.
- Παναγιώτης Φασούλας, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος Πειραιά.
- Ελπίδα Τσουρή, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας.
- Φίλιππος Φουντής, υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους.
- Αλέξανδρος Βούλγαρης, πρώην βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ.
- Λεωνίδας Τζάνης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών με το ΠΑΣΟΚ.
- Ιωάννης Ανθόπουλος, πρώην υφυπουργός Παιδείας με το ΠΑΣΟΚ.
- Αναστάσιος Μαντέλης, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών με το ΠΑΣΟΚ.
- Ιωάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέςς ΥΕΘΑ. Ξεκίνησε έλεγχος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
- Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών με το ΠΑΣΟΚ.
- Φεβρωνία Πατριανάκου, βουλευτής Λακωνίας με τη Ν.Δ.
- Νικόλαος Ανδριανόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου Οικονομικών.
- Άκης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός Άμυνας.
- Φώτης Αρβανίτης, πρώην βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ.
- Δημήτρης Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.
- Χρήστος Βερελής, πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.
- Κωνσταντίνος Λιάσκας, πρώην υπουργός
- Χρήστος Ζαχόπουλος, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού επί Νέας Δημοκρατίας.
- Πέτρος Μαντούβαλος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.
- Μιχάλης Χαλκίδης, πρώην βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην δήμαρχος Μελίκης.
- Γιώργος Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου.
- Ίδρυμα «Καραμανλής Γ. Κωνσταντίνος», κοινωφελές ίδρυμα το οποίο ελέγχεται για κακοδιαχείριση.

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα» στους 32 υπό έλεγχο πολιτικούς περιλαμβάνονται και οι πρώην υπουργοί Γ. Ζανιάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης καθώς και ο τέως γραμματέας εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός.

Πηγές του Μαξίμου έλεγαν το βράδυ της Πέμπτης, στο «Βήμα» ότι η κυβέρνηση επιμένει στην άποψη, πως τις απαντήσεις πρέπει να τις δώσει η δικαιοσύνη, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις της δημοσιοποίησης των ονομάτων, τάχιστα.


Αντιδράσεις

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου και ο κ. Ζανιάς συμμετείχαν εξ οφίτσιο (Γενικοί Γραμματείς Οικονομικών και Εμπορίου αντίστοιχα) στη διακομματική επιτροπή προμηθειών το 2002. Σε επικοινωνία που είχε με το «Βήμα» η κυρία Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι « η οικονομική μου κατάσταση είναι κρυστάλλινη».

Πάνος Καμμένος, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων: «Θέλω να πιστεύω ότι εκ παραδρομής και όχι με δόλο εμφανίστηκε το όνομά μου να ερευνάται για ακίνητα στο Γαλαξίδι. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν έχω στην ιδιοκτησία μου κανένα ακίνητο σε εκείνη την περιοχή ενώ είναι γνωστό ότι εδώ και δεκαετίες ακίνητα στο Γαλαξίδι λόγω καταγωγής ανήκουν στην οικογένειά μου. Είκοσι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας έχω ενοχλήσει πολλούς. Σκοπεύω να ενοχλήσω περισσότερους. Δεν πρόκειται να σιωπήσω ούτε να καταστώ ποτέ όμηρος. Χαίρομαι για την έρευνα του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας, αν υπάρχει, όπως και για οποιαδήποτε έρευνα αφορά πολιτικά πρόσωπα.»




+ Plus πηγή

χαμένη λίστα Λαγκάρντ με τους 1.991 καταθέτες

[img align=right]http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/imagecache/multimedia_normal/article/2012_09/8E465A6C304B47854F87971A9E7534F4.jpg[/img]

Την τύχη της περιβόητης λίστας «φαλτσιάνι» που παραδόθηκε το 2010 από την πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην ελληνική κυβέρνηση επί θητείας στο Υπ. Οικονομικών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, θα αναζητήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας που διέταξε.
 


Η περιβόητη λίστα περιλαμβάνει 1991 Έλληνες που φέρονται να έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. Η επίμαχη λίστα φέρεται να είχε διαδοθεί αρχικά στο ΣΔΟΕ προκειμένου να ερευνηθούν τα στοιχεία 20 τουλάχιστον προσώπων με τις μεγαλύτερες καταθέσεις ώστε να εξακριβωθεί αν τα χρήματα αυτά προέρχονταν από φοροδιαφυγή.

Τώρα, ο κ. Πεπόνης θα αναζητήσει ποια είναι η τύχη της συγκεκριμένης λίστας και θα ερευνήσει αρχικά αν υπάρχει.

Μάλιστα, αντικείμενο της έρευνας αποτελεί και το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος υπεξαγωγής εγγράφου προκειμένου να προστατευθούν τα ονόματα συγκεκριμένων Ελλήνων που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Τι απέγινε η λίστα της Λαγκάρντ 
με 1.991 Έλληνες φοροφυγάδες;
Απορία υπάρχει καθώς ουδείς στο υπουργείο Οικονομικών ή στα γραφεία του ΣΔΟΕ έχει δει αυτή τη λίστα, την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες υποχρέωσαν 22.000 φορολογούμενους να πληρώσουν σε φόρους πάνω από 10 δισ. ευρώ από μαύρα χρήματα τα οποία είχαν κρύψει για τα καλά στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην HSBC.

Ο Εβρέ Φαλτσιάνι ήταν ένας υψηλόβαθμος τραπεζικός υπάλληλος της HSBC (τμήμα ΙΤ) στη Γενεύη. Κάποια στιγμή αποφασίζει να αντιγράψει τα ονόματα 24.000 πελατών σε έναν φορητό υπολογιστή. Ο σκληρός δίσκος περιείχε -εκτός από τα ονόματα- τους λογαριασμούς και φυσικά το ύψος των καταθέσεων.

Στη συνέχεια φεύγει από την Ελβετία για τον Λίβανο, όπου προσπαθεί να διαπραγματευτεί με διάφορες τράπεζες την πώληση των στοιχείων με το όνομα Ruben El-Chidiak. Τον Δεκέμβριο του 2008 συλλαμβάνεται από Γάλλους αξιωματικούς και παραδίδει (ή, κατ' άλλους, πουλάει) τα στοιχεία στην κυβέρνηση Σαρκοζί στις αρχές του 2009. Το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προσφέρει πλήρη προστασία στον Φαλτσιάνι.

Αποκρυπτογραφώντας τον σκληρό δίσκο οι φορολογικές αρχές της χώρας με τη βοήθεια του έμπειρου πρώην πληροφορικάριου της HSBC διαπιστώνουν ότι υπάρχουν μεταξύ άλλων περίπου 3.000 γαλλικά ονόματα, 5.800 ιταλικά, 6.000 βρετανικά, 5.000 γερμανικά και 1.991 ελληνικά ονόματα, εταιρειών και φυσικών προσώπων. Η γαλλική κυβέρνηση, κατόπιν αιτήματος, παρέδωσε τα ονόματα, μεταξύ άλλων, στις ιταλικές, βρετανικές και γερμανικές αρχές.

Ηταν τόσο τρανταχτές οι περιπτώσεις ώστε οι βρετανικές φορολογικές αρχές έστειλαν αμέσως ειδικά σημειώματα στους Αγγλους φορολογούμενους δίνοντάς τους άμεση αμνηστία εάν πλήρωναν τους αναλογούντες φόρους.
Δημοσιοποιήθηκαν μάλιστα και πολλά ονόματα, μεταξύ αυτών και του εκατομμυριούχου ιδιοκτήτη ακινήτων Μάικλ Σάνλι, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 1,1 εκατ. ευρώ, αφού βρέθηκε να έχει αποφύγει την καταβολή φόρου για μια κληρονομιά που έλαβε από τη μητέρα του.

Επίσης του Πατρίς ντε Μεστρ, οικονομικού διαχειριστή της Λιλιάν Μπετανκούρ, της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας, της κληρονόμου της αρωματοποιίας Νίνα Ρίτσι και του Ζαν-Σαρλ Μαρσιανί - δεξί χέρι του πολύ δεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών Σαρλ Πασκουά. Ολοι αυτοί υποχρεώθηκαν να εμφανιστούν στην Εφορία.

Η Ισπανία ενημερώθηκε επίσης για τους δικούς της πολίτες που τα ονόματά τους περιέχονταν στους δίσκους του Φαλτσιάνι και η χώρα ανέκτησε 6 δισ. ευρώ από φοροφυγάδες όπως ο πρόεδρος της τράπεζας Sant-ander Εμίλιο Μποτίν. Η Ιταλία, με τη σειρά της, διαπίστωσε ότι φοροδιέφευγαν οι σχεδιαστές μόδας Βαλεντίνο και Ρενάτο Μπαλέστρα.

Οι Γάλλοι έχουν ανακοινώσει ότι από την περίφημη λίστα έχουν εισπράξει σε φόρους 1,1 δισ. ευρώ, οι Γερμανοί πάνω από 2,5 δισ. ευρώ και οι Ιταλοί πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης τότε είχε ενδιαφερθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Εκείνη την εποχή υπήρξε η πληροφόρηση ότι η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών κυρία Λαγκάρντ πράγματι είχε παραδώσει τα 1.991 ελληνικά ονόματα των εταιρειών και των φυσικών προσώπων στον υπουργό Οικονομικών.

Εκτοτε η τύχη του εγγράφου με τα ονόματα αγνοείται. Το ερώτημα είναι τι απέγιναν. Στο ΣΔΟΕ, όπως εξηγούν σήμερα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, αδυνατούν να εξηγήσουν πού είναι η περίφημη λίστα, εάν κρατήθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου ή παραδόθηκε στον τότε επικεφαλής του Σώματος κ. Γιάννη Καπελέρη.

Αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, ο κ. Καπελέρης θα έπρεπε να αναθέσει την υπόθεση με άκρα μυστικότητα σε υπαλλήλους του Σώματος. Αυτό, όμως, δεν έγινε ποτέ. Αρα, λένε στην κυβέρνηση, το πιθανότερο που έχει συμβεί είναι ότι τα ονόματα τα έχει πάρει ο κ. Παπακωνσταντίνου και δεν ενημέρωσε στη συνέχεια τον επόμενο υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη, ο οποίος τόνισε: «Πράγματι, και εγώ θυμάμαι ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τη λίστα με τα ονόματα, όμως εγώ ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν την πήρα ποτέ στα χέρια μου».

Απαντες διαβεβαιώνουν ότι η λίστα ήρθε στην Ελλάδα μέσω διπλωματικών οδών. Ανώτατος αξιωματούχος της σημερινής κυβέρνησης είπε στο «ΘΕΜΑ»: «Επικοινωνήσαμε με τις γαλλικές και γερμανικές φορολογικές αρχές, οι οποίες μας διαβεβαίωσαν ότι τα ονόματα με τους Ελληνες έχουν σταλεί στην Ελλάδα ήδη από το 2010».
Δικηγόρος από μεγάλο νομικό γραφείο της Αθήνας και της Γενεύης ανέφερε ότι «πριν από πολλούς μήνες Γάλλος εισαγγελέας είχε δηλώσει στον Τύπο ότι πράγματι υπάρχουν ελληνικά ονόματα στη λίστα Φαλτσιάνι και έχουν παραδοθεί στις ελληνικές αρχές».

Εκφράζει ταυτόχρονα την απορία του για την απροθυμία των ελληνικών αρχών να ασχοληθούν με τέτοιου είδους ζητήματα, ενώ νομικές πηγές στη Γενεύη επέμεναν ότι έως το 2010 «οι Ελληνες πελάτες είναι, μετά τους Αραβες, η δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα»...

Οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία είναι έως και σήμερα υψηλές και εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 60 δισ. ευρώ, χρήματα τα οποία είναι αμφίβολο εάν έχουν φορολογηθεί. Πηγές του ελληνικού οικονομικού επιτελείου, αναφερόμενες στην υπόθεση Φαλτσιάνι, είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι ανάμεσα στα άτομα που ειδοποιήθηκαν από την HSBC στη Γενεύη ότι το όνομά τους υπεκλάπη από τον Φαλτσιάνι είναι και ένας πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου.

Πηγή: protothema.gr

jcdenton

[quote user="KostasD33" post="370133"]Η δικαιοσύνη θεωρεί ότι ο κάθε πολίτης έχει το τεκμήριο της αθωότητα μεχρι να αποδειχτεί ότι είναι αθώος.[/quote]


... μέχρι να αποδειχθεί ένοχος νομίζω  :lol:
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

KostasD33

Βραδινές αθωότητες πρωινές ενοχές, το διόρθωσα φίλε.

larus audouinii

Κώστα τα πράγματα είναι δύσκολα και μέσα σε αυτή την κατάσταση που ζούμε τουλάχιστον ας είμαστε ατομικά ρεαλιστές και ψύχραιμοι. Θα ασχοληθεί η κοινή γνώμη με τις δηλώσεις του κάθε ένα στην λίστα σαν βαλβίδα εκτόνωσης στην μιζέρια μας, στην ανεργία, στα έξοδα και στα αδιέξοδα που μας φορτώνουν. Στην ανεμπουμούλα για την ψηφοθηρία της πολιτικής εδώ υπερασπίζονται (οι αδίστακτοι) εκτός τα επικοινωνιακά τρυκ,την βλακεία, να ελπίζω;
Οχι φίλε μου. Ημουν σε ενα δύσκολο τροχαίο την περασμένη Κυριακή, χτες εισέβαλλαν στην δουλειά. Οι δυο μηχανές της αστυνομίας ήρθαν μετα τρια τεταρτα, το περιπολικό πάνω από μιαμιση ώρα. Η ερώτησή μου ήταν αφου έκοψα ηλικίες για την αντιμετώπιση...αν περνατε τηλέφωνο την προηγούμενη βδομαδα δεν θα μπορούσαμε γιατί δεν είχαμε καυσιμα.
Η ελπίδα πεθαινει τελευταια, και ό,τι περνάει από το χέρι μας θα κάνουμε.

226 Επισκέπτες, 0 Χρήστες