Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 169
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 271
  • Total: 271

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ;

Ξεκίνησε από Anonymous, Μάρτιος 09, 2005, 02:09:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Anonymous

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν η τροφή που τρώτε θέλει στην πραγματικότητα να φαγωθεί;
Τις περισσότερες φορές φαίνεται ότι θέλει.
Οι τροφές στην πλειονότητά τους βάζουν τα δυνατά τους για να αποφύγουν, να κατασπαραχθούν από τους κυνηγούς τους- εξοπλίζονται με αγκάθια, προεξοχές και χημικές τοξίνες .
Οι περισσότερες τροφές, εκτός από θρεπτικά συστατικά, περιέχουν και πολλές τοξίνες.
Τα παμφάγα ζώα, όπως εμείς, έχουν υιοθετήσει τη στάση του ‘ διακινδυνεύω για να ωφεληθώ ως αντάλλαγμα.’ Δοκιμάζουμε διάφορες τροφές και αν δεν μας αρρωστήσουν, τότε συνεχίζουμε να τις τρώμε. Αυτή η τακτική όμως μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη. Πράγματι, ακόμα και σήμερα, ο μέσος τρόπος διατροφής σκοτώνει μακροπρόθεσμα.
Ορισμένες τροφές προορίζονται για να φαγωθούν. Για παράδειγμα, πολλά φρούτα βασίζουν την ύπαρξη τους και την εξάπλωση τους στην κατανάλωσή τους από τα ζώα συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου, τρώγοντας  τα φρούτα εναποθέτουν τους σπόρους τους ή τα κουκούτσια τους σε κάποια απόσταση από το δέντρο που τα έκοψαν και τους παρέχουν την απαραίτητη κοπριά για λίπασμα. Ωστόσο , τα φρούτα πρέπει να προστατευτούν και από εχθρούς, όπως τα βακτήρια ή τους μύκητες, που σαπίζουν τους σπόρους του.
Γι’ αυτό, λοιπόν, τα περισσότερα κουκούτσια είναι σκληρά και τοξικά, όπως το κουκούτσι του βερίκοκου, το οποίο περιέχει συμπλέγματα κυανίου. Γι’ αυτούς τους λόγους τα άγρια τρόφιμα περιέχουν μεγάλη δόση  αρσενικού, ώστε να κρατούν τους εχθρούς τους μακριά. Από τις απαρχές της ζωής υπάρχει διαρκής μάχη ανάμεσα σ’ εμάς και στις τροφές.
Γιατί, λοιπόν, έχουμε αυτές τις διατροφικές  δυσανεξίες;
Είναι απλώς μία αντίδραση σε ανεπιθύμητες τοξίνες που υπάρχουν στις τροφές μας.
Δεν μπορεί να είναι κάτι τόσο απλό και εξάλλου κι’ εμείς εξελισσόμαστε εδώ και εκατομμύρια χρόνια, ώστε να είμαστε σε θέση να προστατευτούμε από τα χημικά δηλητήρια, και είμαστε εξοπλισμένοι με σύνθετους μηχανισμούς για διαδικασίες αποτοξίνωσης, οι οποίες λειτουργούν μέσα στο συκώτι. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές θεωρίες, πολλές από τις οποίες ενισχύονται από αποδεδειγμένα επιχειρήματα.

271 Επισκέπτες, 0 Χρήστες