Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 700
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 727
  • Total: 728
  • Leon

Κουνέλι στιφάδο

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουλίου 13, 2005, 12:07:39 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

Κουνέλι στιφάδο          
 

 1 κουνέλι
 1kg κρεμμυδάκια μικρά στιφάδου
 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα τοματάκια
 4-5 σκελίδες σκόρδο
 2 φύλλα δάφνης
 3 κουταλιές ξίδι
 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
 3-4 γαρίφαλα
 5-6 σπόροι μπαχάρι
 1 κλωνάρι δενδρολίβανο (προαιρετικά)
 αλάτι
 πιπέρι



Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες, το βάζουμε σε λεκάνη, το ραντίζουμε με ξίδι και το αφήνουμε για 2 ώρες περίπου.
Βουτάμε τα κρεμμυδάκια σε βραστό νερό για μερικά λεπτά για να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε λίγα - λίγα τα κρεμμυδάκια.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού αφού τα σκουπίσουμε καλά.
Τοποθετούμε τα κρεμμυδάκια πάνω στα κομμάτια του κουνελιού.
Αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε το κρασί.
Προσθέτουμε την τομάτα, το ξίδι, το σκόρδο, τη δάφνη, τα γαρίφαλα, το μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και τα κρεμμυδάκια και να μείνει με λίγη και πηχτή σάλτσα.

727 Επισκέπτες, 1 Χρήστης