Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 334
  • Total: 334

Μεξικάνικα Κεφτεδάκια Κοτόπουλου

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουλίου 14, 2005, 12:50:14 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ  


Η «σάλσα» είναι μια κόκκινη, πικάντικη σάλτσα από το Μεξικό με βάση τις πιπεριές, καυτερές ή μη, και την τομάτα. Θα τη βρούμε έτοιμη, με το όνομα mexican salsa, σε καλά σούπερ μάρκετ, αλλά μπορούμε να την ετοιμάσουμε και μόνοι μας, με τη συνταγή που δίνουμε παρακάτω.
ΤΙΡ: Τα κεφτεδάκια της συνταγής μας είναι από κοτόπουλο, ελαφρύ στο στομάχι, αλλά και στον ουρανίσκο. Η καυτερή σάλσα δεν επιτρέπει βαρύ και πικάντικο μίγμα στον κιμά. Ωστόσο, μπορούμε να «ελαφρύνουμε» τη σάλσα αφαιρώντας μερικές από τις πικάντικες πιπεριές. Στην περίπτωση αυτήν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο είδος κρέατος, όπως μοσχάρι ή χοιρινό.




-500 γρ. φρέσκο κιμά από κοτόπουλο
-1 μέτριο, ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-1 αυγό
-1/3 φλιτζανιού ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
-1/4 φλιτζανιού φρέσκο γάλα
-αλάτι και πιπέρι
-1 ½ φλιτζανιού έτοιμη, μεξικάνικη σάλσα
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα



ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ

-2 μεγάλες, ώριμες τομάτες
-2 κουτ. της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, πολτοποιημένο
-1 φλιτζάνι ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο
-1 φρέσκο κρεμμυδάκι, πολτοποιημένο
-1/5 φλιτζανιού κοπανισμένη, αποξηραμένη, πράσινη, καυτερή πιπερίτσα
-2 κόκκινες, αποξηραμένες πιπερίτσες, κοπανισμένες
-1/2 κουτ. του γλυκού ξερό σκόρδο
-1/2 κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι
-1 κουτ. της σούπας ξίδι γλυκό (φράουλας ή βαλσαμικό ή από σέρι)
-2 κουτ. της σούπας ηλιέλαιο
-3 κουτ. της σούπας χυμό από λεμόνι ή λάιμ




1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 250 °C. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τη σάλσα και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε κεφτεδάκια, τα οποία τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου καλυμμένη με λαδόκολα.
2. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ακόμη και στο κέντρο τους, πράγμα που δείχνει ότι είναι καλά ψημένα. Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
3. Ρίχνουμε τη σάλσα σε μια κατσαρόλα μαζί με τα κεφτεδάκια και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά και να καλύψει τα κεφτεδάκια. Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε πιατέλα ή μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Σερβίρουμε καρφώνοντας οδοντογλυφίδες σε κάθε κεφτεδάκι.
Για τη σάλτσα αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά η σάλσα. Τη σερβίρουμε είτε κρύα, συνοδεύοντας με τορτίγιας ή μεξικάνικα τσιπς, είτε ζεστή, όπως στη συνταγή μας, με κεφτεδάκια και γενικά κρεατικό.

334 Επισκέπτες, 0 Χρήστες