Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 700
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 735
  • Total: 735

Εσκαλόπ Κοτόπουλου

Ξεκίνησε από Ntama, Ιουλίου 14, 2005, 01:10:38 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Ntama

ΕΣΚΑΛΟΠ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ  



4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1 ασπράδι αυγού
10 κουτ. της σούπας ψίχα από ψωμί ολικής άλεσης
1 1/2 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο φασκόμηλο
αλάτι και πιπέρι
2 1/2 κουτ. της σούπας καρυδέλαιο (θα το βρούμε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής)
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
2/3 φλιτζανιού άπαχο γιαούρτι
1 1/4 κουτ. της σούπας πολύ ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 1/2 κουτ. της σούπας κοπανισμένη καρυδόψιχα
φετούλες λεμονιού και λίγη ακόμη ψιλοκομμένη καρυδόψιχα για τη διακόσμηση


1. Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού με ένα πιρούνι μέχρι να ετοιμάσουμε αφρώδες, αλλά υγρό μίγμα, και αλείφουμε με αυτό τα φιλέτα του κοτόπουλου από όλες τις μεριές.
2. Βάζουμε την ψίχα ψωμιού σε ρηχό πιάτο και την ανακατεύουμε με το φασκόμηλο. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βουτάμε ένα ένα τα φιλέτα πρώτα στο χτυπημένο ασπράδι και κατόπιν στο μίγμα με την ψίχα, πιέζοντάς τα με τις παλάμες μας για να καλυφθούν τελείως.
3. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι ή μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα φιλέτα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν. Τα τοποθετούμε κατά μέρος, διατηρώντας τα ζεστά.
4. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από αυτά του γαρνιρίσματος) σε ένα μικρό μπολ, χτυπώντας καλά με το σύρμα.
5.Για να σερβίρουμε, τοποθετούμε τα φιλέτα σε ατομικά πιάτα και περιχύνουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Πασπαλίζουμε με την κοπανισμένη καρυδόψιχα της διακόσμησης, καθώς και με τις φετούλες του λεμονιού.

735 Επισκέπτες, 0 Χρήστες