Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 276
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 274
  • Total: 275
  • Leon

Υλικό για πάρτυ...... (πρεπει να κανουμε ένα.......!)

Ξεκίνησε από Teo, Απριλίου 16, 2004, 04:29:24 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Teo

Ρεβιθοκεφτέδες

ΥΛΙΚΑ
  250 γραμ. ρεβίθια.
 2 πατάτες μέτριες.
 2 αυγά.
 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα.
 2 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο.
 1 φλυτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη.
 2 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ.
 2 σκελίδες σκόρδο λυωμένο.
 1/2 κουτ. καφέ κύμινο.
 Αλάτι, Πιπέρι.
 Αλεύρι και Λάδι για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα και τα Βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν, τα στραγγίζουμε και τα κάνουμε πουρέ με το πηρούνι.
 Βράζουμε τις πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις ανακατεύουμε με τα ρεβίθια.
 Ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
 Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
 Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.



Κοτόπουλο με Μπάμιες

ΥΛΙΚΑ
 750 γρ. Μπάμιες.
 3 μέτρια Κρεμμύδια ψιλοκομμένα (300 γρ. περίπου).
 120 γρ. Ελαιόλαδο.
 1 μικρό Κοτόπουλο σε μερίδες.
 750 γρ. Νερό.
 4 μέτριες Ντομάτες κομμένες σε φέτες.
 4 πιπεριές ψιλοκομμένες.
 Αλάτι, Πιπέρι.
 Χυμό ενός Λεμονιού
 Ξύδι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Πλένετε τις μπάμιες και καθαρίζετε κωνικά τις κορφές τους.
 Τις ρίχνετε σε λεκάνη όπου έχετε βάλει ξύδι και αλάτι και τις αφήνετε 2 ώρες το λιγότερο για να αποβάλλουν την κολλώδη ουσία που περιέχουν.
 Κατόπιν τις ξεπλένετε με άφθονο νερό.
 Τσιγαρίστε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι για 10 λεπτά, προσθέστε το κοτόπουλο και συνεχίστε ανακατεύοντας.
 Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το 1/5 του νερού.
 Αφήστε το 20 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα να σιγοβράζει.
 Φυλάξτε τα κρεμμύδια με το λάδι και Βάλτε το κοτόπουλο σε γάστρα, κατόπιν σκεπάστε με φέτες ντομάτας και συνεχίστε βάζοντας διαδοχικά μια σειρά μπάμιες, ντομάτες κλπ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
 Τέλος προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, αλάτι, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο νερό και το λάδι με τα κρεμμύδια.
 Σκεπάστε την γάστρα και ψήστε 40 - 50 λεπτά στην αρχή στους 220 και κατόπιν στους 180 βαθμούς.
 Αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε να ψηθεί για 10 λεπτά ακόμη.




Πάστα Φλόρα

ΥΛΙΚΑ
  130 γρ. Βούτυρο.
 240 γρ. Ζάχαρη.
 3 Αυγά.
 1 κ.κ. Σόδα.
 500 γρ. Αλεύρι.
 Βούτυρο και Τριμμένη Φρυγανιά για τα Ταψάκια.
 6 κ. σ. Μαρμελάδα Βατόμουρο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει.
 Προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά, τη σόδα και το αλεύρι και ζυμώστε καλά.
 Βουτυρώστε και πασπαλίστε με φρυγανιά 2 ταψάκια διαμέτρου 26 εκατοστών.
 Απλώστε μια λεπτή στρώση ζύμη και κατόπιν μια στρώση μαρμελάδα.
 Πλάστε βέργες πάχους 1 εκατοστού με την ζύμη που περισεύει και στρώστε τις σταυρωτά πάνω από την μαρμελάδα.
 Ψήνετε στον φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45 περίπου λεπτά.



ΚΡΥΑ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ (GAZPACHO)
 
ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλες Ντομάτες
1/2 ξεφλουδισμένο Αγγούρι
1 σκελίδα Σκόρδο
1 φέτα Ψωμί
2 κ. σ. Ξύδι
5 κ. σ. Ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτάμε τις ντομάτες σε νερό που βράζει για δέκα δευτερόλεπτα, μετά αμέσως σε κρύο νερό και κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο blender και χτυπάμε.
Παγώνουμε την σούπα μας στο ψυγείο.


ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Σερβίρουμε σε μικρά μπολ με συνοδεία λαχανικών κομμένων σε μπαστουνάκια.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ντομάτα με ντοματάκια κονσέρβα (500 γρ.)
 



ΣΕΚΕΡ ΠΑΡΕ
 
ΥΛΙΚΑ
για 6-8 μερίδες
300 γρ. Αλεύρι
180 γρ. Σιμιγδάλι
240 γρ. φρέσκο Βούτυρο
170 γρ. άχνη Ζάχαρη
2 Αυγά
1,5 κ. κ. Baking Powder
1/2 κ. κ. Αλάτι
45-50 Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
750 γρ. Ζάχαρη
600 γρ. Νερό
1/2 κ. σ. χυμό Λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας 10 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σπάνουμε τα αυγά σε γυάλινο σκεύος τα ανακατεύουμε με την άχνη και τα δουλεύουμε με μίξερ χειρός για 3-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το λίγο λυωμένο βούτυρο, το baking powder και το αλάτι και εξακολουθούμε να τα ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τέλος το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.
Παίρνουμε στην παλάμη μας μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού, την πλάθουμε σε μπαλίτσα, την πατάμε ελαφριά από πάνω και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη.
Στο κέντρο κάθε μπάλας φυτεύουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φόυρνο στους 175 βαθμούς C για 30-40 λεπτά.
Περιχύνουμε το κρύο σιρόπι μόλις βγάλουμε τα γλυκά από τον φούρνο.
Τα αφήνουμε με το σιρόπι 1 ώρα πριν τα σερβίρουμε.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Αν τα γλυκά μας κρυώσουν πριν προλάβουμε να τα σιροπιάσουμε τότε ξαναβράζουμε 2 λεπτά το σιρόπι και το περιχύνουμε ζεστό στα κρύα γλυκά.
 



CHOCO BROWNIE


ΥΛΙΚΑ
για 6-8 μερίδες
1/2 κιλό Σοκολάτα χύμα
2 κ. σ. Βούτυρο
1 φλ. τσαγιού Ζάχαρη
3 Αυγά μικρά
1,5 κ. κ. Βανίλια
1 φλ. τσαγιού Αλεύρι
3/4 κ. κ. Baking Powder
1/4 κ. κ. Αλάτι
1/2 φλ. τσαγιού Γάλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Χτυπάμε καλά τα αυγά με την βανίλια.
Προσθέτουμε το αλεύρι το baking powder, το αλάτι και το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη ζύμη.
Λυώνουμε τελείως την σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέτουμε την ζάχαρη να διαλυθεί όσο γίνεται.
Στη ζύμη προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτας και ανακατέβουμε με μίξερ καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο γυάλινο πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 23X33 εκ. περίπου.
Αφήνουμε να ψηθεί για 25 λεπτά.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Σερβίρεται ζεστό με σιρόπι σοκολάτας και παγωτό κατά προτίμηση και αυτό σοκολάτα.




ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ
 
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. φράουλες
2 μεγάλα πορτοκάλια
1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
1 πρέζα βανίλια
2 κ. σ. νερό
2 κ. σ. Κονιάκ
300 γρ. σαντιγύ
2 ακτινίδια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύντε τις φράουλες και αφαιρέστε τα κοτσάνια
Ξεφλουδίστε και κόψτε τα πορτοκάλια σε μικρές μπουκιές
Καθαρίστε τα ακτινίδια και κόψτε τα σε ροδέλες πάχους 5 χιλιοστών
Ανακατέψτε τα φρούτα με το κονιάκ και βάλτε τα στο ψυγείο
Βάλτε τη ζάχαρη το νερό και την βανίλια σε κατσαρόλα και ζεστάνετε ανακατώνοντας μέχρι να λιώσει
Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέστε το στα φρούτα
Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά
Σερβίρετε με σαντιγύ



 ][/color]


 :twisted: Όσον αφορά τη σοκολάτα και τις φράουλες θα τις προτιμούσα σε συνδιασμό[/color]

274 Επισκέπτες, 1 Χρήστης