Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 791
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 774
  • Total: 774

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ξεκίνησε από Teo, Απριλίου 17, 2004, 02:04:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Teo

Η εσωτερική αναζήτηση είναι προσωπικό ζήτημα του κάθε ανθρώπου και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του. Το αν ο άνθρωπος θα προβεί σε μια εσωτερική αναζήτηση και σε ποιο επίπεδο θα το κάνει πρέπει να καθορίζεται από παράγοντες που αφορούν τον ίδιο και όχι να είναι απόρροια κάποιας μόδας που πλασάρεται στον τομέα της εσωτερικής αναζήτησης, ενώ από την άλλη δεν θα πρέπει να εμποδίζεται και να μπλοκάρεται από παράγοντες ξένους προς την βούληση του ιδίου του ατόμου.

Ο μελετητής μπορεί να αναζητά μόνο κείμενα, αλλά ο πραγματικός εσωτερικός αναζητητής θα πρέπει να επιζητά και μια παράλληλη πρακτική δραστηριότητα και γι’ αυτό θα χρειασθεί ενδεχομένως κάποια στιγμή να προσχωρήσει σε κάποια οργάνωση για να μπορέσει να προχωρήσει στην αναζήτηση του. Ο άνθρωπος που επιδιώκει μια αυτοβελτίωση και μια εξέλιξη θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη και την πράξη. Ως πράξη δεν νοείται μόνο η πρακτική μέσα από κάποιες διδασκαλίες, αλλά και η εφαρμογή τους στην καθημερινή οικογενειακή, επαγγελματική και κοινωνική του ζωή.

Ο Εσωτερισμός ερευνά τα φαινόμενα που σχετίζονται με την αόρατη πτυχή του ανθρωπίνου όντος και του σύμπαντος, θα μπορούσαμε, ωστόσο, να πούμε επίσης πως είναι η τέχνη ή η επιστήμη της επικοινωνίας του Εσώτερου Εαυτού μας με τον Θεό, το Κοσμικό ή το Απόλυτο.

Τι είναι όμως εκείνο που ωθεί τον άνθρωπο σε αυτό το μονοπάτι της εσωτερικής αναζήτησης; Συνήθως είναι το γεγονός πως δεν παίρνει ικανοποιητικές απαντήσεις στα ερωτήματα που τον απασχολούν. Ίσως το θρησκευτικό δόγμα στο οποίο ανήκει να μην τον καλύπτει, ενώ πολλά από τα δημοφιλή συστήματα σκέψης και διανόησης με τα οποία έρχεται σε επαφή προσεγγίζουν τα θέματα αυτά επιφανειακά και επιδερμικά.

Πώς μπορεί να βρει κάτι αυτός που ψάχνει; Η αναζήτηση μπορεί να γίνει μέσα από τα κείμενα και τα βιβλία, το διαδίκτυο, τα έντυπα, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Σήμερα, παρότι τα πράγματα φαίνονται να είναι πιο εύκολα για τον επίδοξο αναζητητή σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούσαν πριν μερικούς αιώνες, εντούτοις είναι και πολύ πιο επικίνδυνα. Η εσωτερική αναζήτηση θέλει προσοχή ώστε μέσα από τον τεράστιο όγκο πληροφοριών να φιλτράρουμε και να αξιοποιήσουμε εκείνες που είναι πραγματικά χρήσιμες και σωστές. Το ζητούμενο είναι οι επιλογές μας και η αναζήτησή μας να μας προσφέρουν κάτι, να μας εξασφαλίσουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα και να μας πάνε ένα βήμα μπροστά στο μονοπάτι της εσωτερικής αναζήτησης.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να διακρίνουμε τους αναζητητές σε δύο κατηγορίες]

774 Επισκέπτες, 0 Χρήστες