Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 276
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 305
  • Total: 305

Η Γυναίκα Της Χρονιάς!

Ξεκίνησε από KiSSeS, Νοεμβρίου 11, 2005, 01:01:45 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KiSSeS

Σε μια γυναίκα που δοκιμάστηκε από τη σκληρότητα των απαρχαιωμένων αντιλήψεων της φυλής της θα απονεμηθεί το βραβείο της Γυναίκας της Χρονιάς, που δίνει στα τέλη κάθε χρόνου το αμερικανικό περιοδικό Glamour.

Πρόκειται για τη Μουχτάρ Μάι, 30 ετών, από το Πακιστάν η οποία στις 22 Ιουνίου του 2002, κατόπιν εντολής παραδοσιακού συμβουλίου ή παντσαγιάτ, του χωριού της Μεερουάλι, βιάστηκε ομαδικά από μέλη της κοινότητας.

Η Μάι είχε ζητήσει από τους προύχοντες του χωριού να επέμβουν στην υπόθεση του 12χρονου αδελφού της, ο οποίος είχε απαχθεί και βιαστεί από άνδρες της πανίσχυρης φυλής Μαστόι, επειδή κατηγορoύνταν ότι είχε σεξουαλική επαφή με μία από τις γυναίκες της φυλής, κάτι το οποίο ο ίδιος είχε αρνηθεί.

Το συμβούλιο έκρινε ότι για να σωθεί η τιμή των Μαστόι, ο αδελφός της Μάι θα έπρεπε να νυμφευθεί τη γυναίκα, και η Μάι να παντρευτεί έναν άνδρα από τη φυλή των Μαστόι.

Η Μάι αρνήθηκε και βιάστηκε από τέσσερις άνδρες, υπό τα βλέμματα εκατοντάδων ανθρώπων.

Αν μια γυναίκα βιαστεί στο Πακιστάν, πρέπει να έχει μάρτυρες τέσσερις ενήλικους μουσουλμάνους άνδρες για να βρει δικαιοσύνη. Αλλιώς, θεωρείται η ίδια ένοχη για το αδίκημα της συνουσίας εκτός γάμου. «Εδώ δεν υπάρχει δικαιοσύνη. H γυναίκα έχει μία επιλογή, να πεθάνει», είχε δηλώσει στην βρετανική εφημερίδα «Guardian» η Μάι.

Ωστόσο, η ίδια βρήκε το θάρρος να καταθέσει εναντίον των βιαστών της, εγκαταλείποντας την ιδέα της αυτοκτονίας.

Στην απονομή του βραβείου στη Νέα Υόρκη η Μουχτάρ Μάι θα λάβει και το έπαθλο των 20.000 δολαρίων, το οποίο θα διαθέσει σε σεισμοπαθείς στο Πακιστάν, και σε σχολεία και κέντρα βοήθειας γυναικών.

Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου η κα Μάι μίλησε στο αμερικανικό Κογκρέσο, καλώντας τα μέλη του να στηρίξουν τις γυναίκες του Πακιστάν στη μάχη τους κατά τη καταπίεσης.

Η ίδια τόνισε πως παρά το γεγονός ότι ζει σε μία κοινωνία που έχει φύλο, κι αυτό είναι το αρσενικό, δε θα εγκαταλείψει τη χώρα της, καθώς μόνο από εκεί μπορεί να πολεμήσει για το σκοπό της.



 


305 Επισκέπτες, 0 Χρήστες