Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 791
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 774
  • Total: 775
  • Leon

"Ματωμένο" το φεγγάρι

Ξεκίνησε από Teo, Μαΐου 07, 2004, 12:24:02 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Teo

Κόκκινο θα βαφτεί το φεγγάρι, το βράδυ στις 11 παρά 10, καθώς την ώρα εκείνη, θα αρχίσει μια εντυπωσιακή ολική έκλειψη. Το ουράνιο αυτό φαινόμενο, που θα ολοκληρωθεί στις 2 και 10 τα ξημερώματα, αυτή τη φορά θα είναι ορατό από τη χώρα μας, σε κάθε φάση του. Η έκλειψη ουσιαστικά θα ξεκινήσει από τη στιγμή, που το φεγγάρι θα βγει στον ουρανό το απόγευμα, αλλά θα γίνει ορατή μόνο, όταν το σκοτάδι απλώσει πλήρως τα πέπλα του... Τότε το φεγγάρι θα πάρει σιγά- σιγά ένα βαθυκόκκινο χρώμα και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να το απολαύσουμε, αν ο καιρός είναι καλός και τα σύννεφα δε μας στερήσουν τη μοναδική θέα. Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν το φαινόμενο μοναδικό και επισημαίνουν, ότι καμιά έκλειψη δε μοιάζει με την προηγούμενη ή την επόμενή της.


Οι Σεληνιακές εκλείψεις, που συμβαίνουν μόνο κατά την πανσέληνο, σημειώνονται, όταν ο ήλιος η Γη και το φεγγάρι βρίσκονται εναρμονισμένα σε ευθεία. Η σελήνη "τυλίγεται" στην μακριά και σε σχήμα κώνου σκιά, που σχηματίζει ο πλανήτης μας στο διάστημα παίρνοντας ένα σκούρο χάλκινο ή πορτοκαλί χρώμα.
 
Η προηγούμενη σεληνιακή έκλειψη του Νοεμβρίου είχε γίνει ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική κι από ένα μεγάλο μέρος της Ασίας.

774 Επισκέπτες, 1 Χρήστης