Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 686
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 548
  • Total: 548

Κοτόπουλο Μπύρας με σάλτσα Μουστάρδας

Ξεκίνησε από voliwtisa, Νοεμβρίου 01, 2006, 12:12:42 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

voliwtisa

H σχέση μου με την κουζίνα και ειδικά με την μαγειρική μόλις άρχισε να αναπτύσσεται.Tο κίνητρο τελικά παίζει μεγάλο ρόλο  :lol:

Διαβάζοντας λοιπόν διάφορα βιβλία μαγειρικής ανακαλύπτεις πολύ όμορφα και ωραία πράγματα. Mια από τις αγαπημένες συνταγές είναι η παρακάτω...Kαλή επιτυχία σε όσους τη δοκιμάσουν.

Κοτόπουλο Μπύρας με σάλτσα Μουστάρδας

Μερίδες:    4
 Υλικά:    
*   4 στήθη Κοτόπουλο χωρίς την πέτσα τους
*   1 μεγάλη πράσινη Πιπεριά
*   1 μικρό κουτί Μανιτάρια
*   1 κουταλάκι μίγμα λαχανικών και μυρωδικών της Knor.
*   1 μεγάλο κουτί Μπύρα
*   Πιπέρι
*   Ρίγανη
*   Μουστάρδα
*   Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε 3 κομμάτια το καθένα, τα πλένουμε καλά, τα περιχύνουμε με ξύδι και τα βράζουμε για 15 λεπτά.

Αφού βράσουν τα ξεπλένουμε και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι του καφέ λάδι, την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το πιπέρι, τη ρίγανη, το μίγμα κnor και τα βράζουμε ως ότου βράσει και το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά.

Τέλος προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές σούπας μουστάρδας και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα.

Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές και πιλάφι.

Enia

Που αναφέρεις την μπύρα στην εκτέλεση...?  :shock: Κάτι σου ξέφυγε...
Εκτός κι αν εγώ από τη δίαιτα δε βλέπω τι διαβάζω!  :P

Μου θύμισες μια αγαπημένη μας συνταγή από τα πρώτα χρόνια μου στην Αγγλία. Εντελώς φοιτητική και ελαφριά αφού δεν έχει λάδι, αλλά κάνει το κοτόπουλο πολύ πιο νόστιμο λόγω της μπύρας...:

Παίρνουμε στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια και το αλατοπιπερώνουμε (το βρίσκαμε έτοιμο κομμένο, αλλιώς τεμαχίζεις φιλέτα).
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ένα δαχτυλάκι μπύρα (ή cider) και όταν αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το αφήνουμε μέχρι να αρχίσουν να σώζονται τα υγρά (αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε μανιτάρια, πιπεριές κλπ) και συνεχίζουμε γυρνώντας συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο ομοιόμορφα (και να μαλακώσουν τα λαχανικά).
Κι έτσι είναι πολύ καλό, αλλά αν θέλουμε συνεχίζουμε:
Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και αρωματίζουμε με ρίγανη ή κάρυ.
Ειδικά αν βάλουμε κάρυ, συνδιάζεται τέλεια με ρύζι basmati.

voliwtisa

h mpyra synodeyei to fagito :) Kai 1 kai 2 kai 3 pothrakia einai oti prepei gia na paei katw to kotopoulaki  :wink:

voliwtisa

Aλλά όντως σαν ένας άλλος Kόπερφιλντ εξαφάνισε την μπύρα...Oπότε τη δημοσιεύω ξανά ...Mη με παρεξηγείτε μόλις ξεκίνησα μαθήματα μαγειρικής  :?

Κοτόπουλο Μπύρας με σάλτσα Μουστάρδας

Μερίδες:    4
Θερμίδες:    - ανά μερίδα
Υλικά:    
*   4 στήθη Κοτόπουλο χωρίς την πέτσα τους
*   1 μεγάλη πράσινη Πιπεριά
*   1 μικρό κουτί Μανιτάρια
*   1 κουταλάκι μίγμα λαχανικών και μυρωδικών της Knor.
*   1 μεγάλο κουτί Μπύρα
*   Πιπέρι
*   Ρίγανη
*   Μουστάρδα
*   Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε 3 κομμάτια το καθένα, τα πλένουμε καλά, τα περιχύνουμε με μπύρα  και τα βράζουμε για 15 λεπτά.

Αφού βράσουν τα ξεπλένουμε και τα σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι του καφέ λάδι, την πιπεριά ψιλοκομμένη και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το πιπέρι, τη ρίγανη, το μίγμα κnor και τα βράζουμε ως ότου βράσει και το κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά.

Τέλος προσθέτουμε 2 - 3 κουταλιές σούπας μουστάρδας και ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα.

Σερβίρεται με πατάτες τηγανιτές και πιλάφι.

548 Επισκέπτες, 0 Χρήστες