Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 791
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 767
  • Total: 767

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη

Ξεκίνησε από voliwtisa, Νοεμβρίου 14, 2006, 02:19:00 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

voliwtisa

Κάθε δέκα δευτερόλεπτα χάνεται ένας άνθρωπος από τον διαβήτη, τον "σιωπηλό δολοφόνο", όπως τον αποκαλούν οι επιστήμονες, που παρέθεσαν στοιχεία για τη νόσο, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σακχαρώδη διαβήτη, που έχει οριστεί να είναι η 14η Νοεμβρίου.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη βδομάδα από τον υπουργό Υγείας και τους επιστήμονες είναι άκρως ανησυχητικά, καθώς διαπιστώνεται ότι ο σακχαρώδης διαβήτης προσβάλλει όλο και πιο συχνά τους νέους, τις γυναίκες και τους κατοίκους των ανεπτυγμένων χωρών.

Με κεντρικό σύνθημα "Διαβήτης, φροντίδα για όλους" όλοι οι διεθνείς οργανισμοί προσπαθούν να πείσουν ότι η ασθένεια μπορεί να προληφθεί αρκεί να έχουμε στοιχειώδεις πληροφορίες γι αυτήν, κάτι στο οποίο έδωσε έμφαση και ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος περισσότερες πληροφοριές, τονίζοντας ότι η πολιτική πρόληψης που αναπτύσσεται με την ενημέρωση μπορεί να προλάβει τα χειρότερα και να επιβεβαιώσει αυτό που οι γιατροί λένε κατά καιρούς "πρόληψη τώρα, πρόβλημα ποτέ".

Ο καθηγητής Παθολογίας κ. Σωτήρης Ράπτης αναφερόμενος σε μία άλλη πτυχή του θέματος αποκάλυψε ότι στη χώρα μας υπάρχουν καταγγελίες εναντίον συγκεκριμένων τραπεζών ότι δεν προσλαμβάνουν τα διαβητικά άτομα, την ίδια ώρα που διεθνώς οι ασθενείς με διαβήτη δεν θεωρούνται άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η πρόληψη σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση αλλά και τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας με σακχαρώδη διαβήτη ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν.
Σήμερα, λοιπόν, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, οι Αθηναίοι και οι Πειραιώτες μπορούν να κάνουν μέτρηση του σακχάρου τους, από τις 10 το πρωί έως τις 13.00, σε ειδικά περίπτερα, σε εννέα σημεία της Αττικής.
Τώρα, με ένα καινοτόμο ερευνητικό πρόγραμμα, η μέτρηση του Σακχάρου, μπορεί να γίνει και μέσω του κινητού τηλέφωνου, χάρη σε έναν βιοαισθητήρα.

Α.Π.E

Pappas10

Όντας διαβητικός εδώ και 30 χρόνια (από 2 χρονών) σ' ευχαριστώ που το ανέφερες Βολιώτισα. Έχω δει πολλούς ανθρώπους - και κυρίως παιδιά - να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το ζάχαρο, όχι επειδή είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσεις αλλά λόγο κακής πληροφόρισης και προκατάληψης.

Μακάρι να μπορέσουν όλοι να μάθουν κάτι για τους διαβητικούς και τις ανάγκες τους... που δεν διαφέρουν από τις ανάγκες των υπολοίπων ανθρώπων.

Με εκτίμηση.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Ventouza

Καλή η Παγκόσμια μέρα του διαβήτη αλλά καλό θα ήταν να μη περιμέναμε αυτή για να ενημερωθούμε ή να ελέγξουμε τα επίπεδα σακχάρου μας.... Πρέπει να υπάρχει πρόληψη και συχνή παρακολούθηση, ειδικά αν υπάρχει κληρονομική προδιάθεση.
Και όσο για τη κακή ενημέρωση/προκατάληψη ας μη ξεχνάμε φυσικά πως τα πάντα ξεκινούν από την οικογένεια.....
Και τώρα που η χορηγία ενέσιμης ινσουλίνης θα αντικατασταθεί από την εισπνεόμενη ινσουλίνη τα πράγματα θα γίνουν λίγο πιο εύκολα -ειδικά για τα παιδάκια ... :D

767 Επισκέπτες, 0 Χρήστες