Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 862
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 744
  • Total: 745
  • Leon

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες των τροφών

Ξεκίνησε από voliwtisa, Δεκεμβρίου 04, 2006, 02:22:08 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

voliwtisa

Οι άνθρωποι που εμπλουτίζουν τη διατροφή τους με πολλά κρεμμύδια και σκόρδα έχουν λιγότερες πιθανότητες ανάπτυξης αρκετών μορφών καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.
Αναλύοντας οκτώ μελέτες από την Ιταλία και την Ελβετία οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ενήλικοι που κατανάλωναν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών και σκόρδων διέτρεχαν τον μικρότερο κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων καρκίνων, όπως ο καρκίνος του παχέως εντέρου, των ωοθηκών και του λαιμού.
Μελέτες και κλινικές δοκιμές με πειραματόζωα είχαν δείξει ότι τα κρεμμύδια και τα σκόρδα εμποδίζουν την ανάπτυξη των όγκων χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχονται στα κρεμμύδια και στις ενώσεις θείου του σκόρδου. Τα φλαβονοειδή είναι αντιοξειδωτικές ουσίες με ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.
Για τον καρκίνο του παχέως εντέρου η μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που έτρωγαν επτά ή περισσότερες μερίδες κρεμμύδια την εβδομάδα είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες αναπτύξεώς του σε σύγκριση με τους εθελοντές που απέφευγαν τα κρεμμύδια. Παρομοίως, οι λάτρεις του σκόρδου είχαν κατά 25% μειωμένο κίνδυνο να αναπτύξουν αυτόν τον τύπο καρκίνου. Επιπλέον η κατανάλωση κρεμμυδιών και σκόρδων βρέθηκε να μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης και του καρκίνου του στόματος, του λάρυγγα, των νεφρών και των ωοθηκών.
Εάν λάβει κανείς υπ όψιν όσα είναι γνωστά για τη βιολογική δράση ορισμένων συστατικών των κρεμμυδιών και των σκόρδων, όπως ότι τα σκόρδα μπορεί να μειώσουν τη χοληστερόλη, "δεν είναι καθόλου κακή η ιδέα να κάνουμε πιο πικάντικη τη διατροφή μας προσθέτοντας αυτά τα λαχανικά στο μαγείρεμα ή στις σαλάτες", δήλωσε στο Ρόιτερς η δρ Γκαλεόνε. Είναι μάλιστα καλύτερο να τα αναμιγνύουμε και με άλλα λαχανικά, πρόσθεσε, καθώς αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι το σκόρδο και η ντομάτα έχουν αθροιστική αντικαρκινική δράση. Γενικά, οι ειδικοί συστήνουν σε όλους την ημερήσια κατανάλωση μεγάλης ποικιλίας και αρκετής ποσότητας φρούτων και λαχανικών για συνολική καλή υγεία.

Ενα σουβλάκι με μπόλικο κρεμμύδι παρακαλώ... :roll:

744 Επισκέπτες, 1 Χρήστης