Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 413
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 412
  • Total: 413
  • Leon

Ταρτάκια Μαύρης Σοκολάτας

Ξεκίνησε από Athinoula, Φεβρουαρίου 13, 2008, 08:04:26 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Athinoula

Ταρτάκια Μαύρης Σοκολάτας με Άρωμα Βανίλιας    



Υλικά
 
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΠΡΙΖΕ (250 ΓΡ.)
130 γρ. αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι ψιλό
80 γρ. βούτυρο
1 αυγό
3 cl γάλα
1/2 κουτ. του γλυκού βανίλια σκόνη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ. μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας
20 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο

 

Οδηγίες
 
1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη μπριζέ: ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια. Δουλεύουμε τη ζύμη στο μίξερ, με τις ειδικές λάμες για ζύμη, μέχρι να επιτύχουμε μία ζύμη σαμπλέ, δηλαδή να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό και μία μικρή ποσότητα γάλακτος και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μίγμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, συνεχίζοντας το δούλεμα με το μίξερ για λίγο ακόμη.

2. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη και κόβουμε 4 ίσα στρογγυλά κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσουμε.

3. Ετοιμάζουμε τα ταρτάκια: προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 °C, βουτυρώνουμε ελαφρά τα φορμάκια και απλώνουμε τη ζύμη σε καθένα από αυτά. Τρυπάμε τον πάτο τους με ένα πιρούνι και σκεπάζουμε τις ζύμες με κομμάτια λαδόκολλας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι πάνω με ξερά φασόλια ή κουκιά και ψήνουμε τα φορμάκια με τις ζύμες για 10 έως 12 λεπτά. Βγάζουμε το χαρτί, ψήνουμε τα ταρτάκια για λίγα λεπτά ακόμη και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα ξεφορμάρουμε.

4. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να αχνίζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια, ανακατεύοντας με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

5. Γεμίζουμε τις τάρτες με το μίγμα της σοκολάτας και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αυτοσχεδιάζουμε με την παρουσίαση του πιάτου... μία ιδέα είναι να συνοδέψουμε την τάρτα μας με καραμελωμένες μπανάνες.

412 Επισκέπτες, 1 Χρήστης